Με πόρους ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η αποκατάσταση & ανάδειξη του κτιρίου της παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας-Κομοτηνής

Το κτίριο θα λειτουργήσει ως Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ.Μ.Κ.
1 Παλαιά Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η αποκατάσταση, η ενεργειακή αναβάθμιση, και η ανάδειξη του κτιρίου της παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει ως Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους ύψους 831.000 ευρώ.

Το κτίριο οικοδομήθηκε πιθανότατα στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και βρίσκεται στον πεζόδρομο Νέστορος Τσανακλή, πολύ κοντά στην ιστορική συνοικία «Βαρόσι» της Κομοτηνής.

Με πόρους ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η αποκατάσταση & ανάδειξη του κτιρίου της παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας-ΚομοτηνήςΜε την αποκατάστασή του θα αποτελεί έναν ακόμη σταθμό της Πολιτιστικής Διαδρομής της αρχαίας Εγνατίας Οδού, της διαδρομής που δημιουργεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναδεικνύοντας τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με πόρους ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η αποκατάσταση & ανάδειξη του κτιρίου της παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας-ΚομοτηνήςΜε αφορμή την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ο κ. Μέτιος συνάντησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα στο κτίριο της παλαιάς Μητρόπολης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νικόλαο Τσαλικίδη και τον περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood