Με επαγγελματίες και καταναλωτές συνομίλησε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου επισκεπτόμενος τη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής.

Αφουγκραζόμενος το κλίμα αγωνίας για την οικονομία της επόμενης μέρας της πανδημίας, κατέθεσε τη διαβεβαίωσή του οτι θα συνεχίσει να δρα με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματιών και του τόπου, και απηύθυνε τις ευχές του εν όψει του Πάσχα: 

«Συνομίλησα με τους επαγγελματίες και διαπίστωσα ότι υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια πλευρά με την προσδοκία ότι θα ανοίξει η οικονομία, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Από την άλλη όμως είναι έντονη η ανησυχία, η αγωνία, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος των επαγγελματιών δεν έλαβαν καμία οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ο επαγγελματικός κόσμος σήμερα να έχει συσσωρεύσει χρέη, ανοιχτές υποχρεώσεις, και η επόμενη μέρα να είναι δύσκολη. Ενώ την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, των οποίων τα εισοδήματα καθηλώθηκαν όλο αυτό το διάστημα, αδυνατούν να τροφοδοτήσουν την κατανάλωση ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση, να τονωθεί την αγορά και να κινηθεί η τοπική οικονομία.

Διαβεβαίωσα τους επαγγελματίες και τον κόσμο της εργασίας που εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους, ότι όπως μέχρι σήμερα ήμουν δίπλα τους, θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο, έχοντας ως οδηγό τις δικές τους ανάγκες και τις ανάγκες του τόπου μας. Βέβαια, οι μέρες που διανύουμε, δεν είναι μόνο μέρες παθών, αλλά και μέρες ανάστασης και ελπίδας. Γι’ αυτό και εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Καλή Ανάσταση στις ζωές μας!».

 

7a701706 178988865 236518161589775 640503236137547255 n