Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ του Δήμου Κομοτηνής εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ του Δήμου Κομοτηνής εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ - Αντίγραφο

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν o Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παρθένιος Τζενετίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Λαφτσής, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης Δημήτριος Παπαλεξίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αθανάσιος Αραμπατζίδης, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής Σταύρος Βαργεμιτζίδης, ο εκπρόσωπος της ΧΧΙ ΤΘΤ Θεόδωρος Πανέρης, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Ν. Ροδόπης Μαρίνα Γκοτζαρίδου, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής Αθανάσιος Μουσμουλίδης, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής Μαργαρίτης Σινάδος, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δέσποινα Πάσσου, η Προϊσταμένη Δ/νσης Πολεοδομίας Ελένη Αμαξοπούλου, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Αδαμάντιος Ευτυχιάκος, ο Ευστάθιος Γκεβρέκης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης και ο Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ του Δήμου Κομοτηνής εν όψει της αντιπυρικής περιόδουΣτη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν στην εξέταση της πορείας υλοποίησης των προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων που συμβάλλουν στην προετοιμασία του Δήμου Κομοτηνής για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν:
Α) Στην ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.
Β) Στα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Γ) Στη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Δήμου Κομοτηνής για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.
Δ) Στον συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Κομοτηνής.
Ε) Στον σχεδιασμό υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς.
ΣΤ) Στην αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Κομοτηνής σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και κάθε άλλο θέμα που κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ του Δήμου Κομοτηνής εν όψει της αντιπυρικής περιόδουΕπίσης, εξετάστηκαν και επιμέρους θέματα που συνδέονται με έργα και δράσεις πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, όπως είναι:
• η εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις, κλπ) αρμοδιότητας Δήμου Κομοτηνής,
• η απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κομοτηνής,
• η εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης από τον Δήμο Κομοτηνής καθ’ υπόδειξη και συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλης και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood