Σε…αποσύνθεση η “Περιφερειακή Σύνθεση” – Κι άλλος σύμβουλος εγκατέλειψε τον Τ. Τοψίδη

Σε κατάσταση συνεχιζόμενης...αποσύνθεσης, βρίσκεται η "Περιφερειακή Σύνθεση" του Τάκη Τοψίδη, καθώς το σχήμα εγκατέλειψε και ο πρώτος σε ψήφους το 2019 περιφερειακός σύμβουλος Δράμας, Αριστείδης Μωϋσιάδης.
83707633_1852720024862608_3887294596606066688_n-1024x432

Σε κατάσταση συνεχιζόμενης…αποσύνθεσης, βρίσκεται η “Περιφερειακή Σύνθεση” του Τάκη Τοψίδη, καθώς το σχήμα εγκατέλειψε και ο πρώτος σε ψήφους το 2019 περιφερειακός σύμβουλος Δράμας, Αριστείδης Μωϋσιάδης.

Μετά την εξέλιξη αυτή και την αποχώρηση τον περασμένο Σεπτέμβριο του Τζιχάν Ιμάμογλου από τη Ροδόπη, η παράταξη της αντιπολίτευσης εμφανίζει ξεκάθαρα σημάδια διάλυσης ξεμένοντας πλέον με 14 συμβούλους – ενώ και η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου, πρώτη αναπληρωματική σύμβουλος Έβρου της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, έχει επίσης αποκηρύξει την παράταξη Τοψίδη.

Ο κ. Μωϋσιάδης που αποτέλεσε τη μεγάλη δύναμη του κ. Τοψίδη στη Δράμα μια και ήρθε πρώτος σε ψήφους ξεπερνώντας και τον Αργύρη Πατακάκη, γιο του πρώην αντιπεριφερειάρχη Δράμας, με δήλωση του γνωστοποιεί ότι ανεξαρτητοποιείται λόγω της στάσης που τήρησε η παράταξή του στο θέμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου μόνο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Δράμας ψήφισαν αρνητικά κατά της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενώ οι υπόλοιποι ψήφισαν θετικά. Βέβαια, οι λόγοι είναι πολλοί περισσότεροι, αφού ο τρόπος που συνεχίζει να λειτουργεί ο Τ. Τοψίδης, προκαλεί τη δυσφορία των μελών της παράταξης.

Σε...αποσύνθεση η "Περιφερειακή Σύνθεση" - Κι άλλος σύμβουλος εγκατέλειψε τον Τ. Τοψίδη
Τη φωτογραφία αυτή είχε αναρτήσει προεκλογικά ο Αριστείδης Μωϋσιάδης πιστεύοντας στις υποσχέσεις Τοψίδη και ότι θα είναι…”όλοι μαζί” στην παράταξή του. Τώρα κατέβηκε από το…τρένο της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, διαπιστώνοντας “εκτροχιασμό της ενδοπεριφερειακής συνείδησης και συνοχής”.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Μωυσιάδη:

“Εκτροχιάστηκε η ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή στις “ράγες”  της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης–Αμφίπολης– Αμυγδαλεώνα–Νέας Καρβάλης. Η επιλογή του ΟΣΕ να μείνει η Δράμα εκτός – η οποία τέθηκε προς ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, “σφράγισε” την απομόνωση της Π.Ε. Δράμας. Η ιστορία της μη ισόρροπης ανάπτυξης επαναλαμβάνεται ως φάρσα για την Π.Ε. Δράμας, και μάλιστα σε ένα έργο μείζονος εθνικής σημασίας, που την καταδικάζει  αμετάκλητα, την αδικεί εξόφθαλμα, προκλητικά, κατάφορα, διαιωνίζοντας την ύπαρξή της ως “φτωχού συγγενή” της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Με βαθιά μου λύπη μου διαπίστωσα ότι οι αρχές και οι άξιες που πρέσβευε η παράταξη στην οποία ανήκω, δεν κατάφεραν να περιστοιχίσουν την ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή. Το ψήφισμα αυτό θύμισε πολιτικές τακτικές των παλαιών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων από τις οποίες η Δράμα βίωσε κατάφωρες αδικίες και για δεκαετίες παρέμενε το “αποπαίδι” της Περιφέρειας σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα. Ως περιφερειακός σύμβουλος ορκίστηκα και υπέγραψα την ανάπτυξη της Π.Ε. Δράμας και όχι την καταδίκη και τον μαρασμό της. Κυρίως όμως πίστεψα και στήριξα την ευρύτερη ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή. Όλοι μαζί σε αυτό το περιφερειακό συμβούλιο βάλαμε “πλάτη” για τη μη εξόρυξη χρυσού στην Αλεξανδρούπολη, για τη μη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην Ορεστιάδα. Αυτό οφείλαμε, αυτό πράξαμε, για τη διασφάλιση της περιφερειακής συνοχής. Μετά λύπης μου όμως στη συνεδρίαση του  περιφερειακού συμβούλιου της Μεγάλης Δευτέρας, διαπίστωσα ότι αυτό δεν ίσχυε και για την Π.Ε. Δράμας. Όλοι οι συνάδελφοι της παράταξής μου, πλην του κ. Πατακάκη ψήφισαν υπέρ του έργου αφήνοντας τη Δράμα έξω από τον σχεδιασμό. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, που περιφρονεί και αδικεί κατάφωρα την Π.Ε. Δράμας, πήρα μια απόφαση συνείδησης και  ηθικής. Μια απόφαση συνέπειας με όσα προεκλογικά υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω. Να αγαπώ και να τιμώ τη Δράμα μας όπως της πρέπει. Να αγωνίζομαι με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις μου για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μου. Ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη με την οποία συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, διότι δεν καλύπτομαι πλέον από τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει. Οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του τόπου μου, της Π.Ε. Δράμας, είναι πέρα και πάνω από όλα. Γιατί εμείς οι Δραμινοί αγαπάμε Δράμα”.

πηγή: evros-news.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood