ΔΠΘ: 2 νέα ΜΠΣ με αντικείμενα: Χρηματοοικονομική/Λογιστική & Χρηματοοικονομική Τεχνολογία

Παράλληλα με τα μαθήματα, ο φοιτητής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια πλειάδα σεμιναρίων από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς που θα μεταφέρουν εφαρμοσμένη γνώση και εμπειρία.
Screenshot_1297 - Αντιγραφή

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στo πλαίσιo της αναβάθμισης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει και της ακαδημαϊκής αριστείας που επιδιώκει, προγραμματίζει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 να προσφέρει δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (ΠΜΣ) με αντικείμενα:

  • Χρηματοοικονομική-Λογιστική.
  • Χρηματοοικονομική Τεχνολογία.

Πρόκειται για μεταπτυχιακά με φιλόδοξο πρόγραμμα σπουδών που βρίσκεται στην αιχμή του γνωστικού τους αντικειμένου και με μια επίλεκτη διδακτική ομάδα τόσο από το ΔΠΘ όσο και από άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

  • Το ΠΜΣ Χρηματοοικονομική-Λογιστική με δύο κατευθύνσεις (Χρηματοοικονομική και Λογιστική), προσφέρει επικαιροποιημένη γνώση τόσο σε αντικείμενα Εταιρικής Χρηματοοικονομικής και λειτουργίας αγορών Κεφαλαίων και Χρήματος, όσο και εστιάζει στις σύγχρονες εξελίξεις της Λογιστικής επιστήμης με έμφαση στα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα αλλά και στα Διεθνή  Πρότυπα Λογιστικής Αναφοράς.
  • Το ΠΜΣ Χρηματοοικονομική Τεχνολογία αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα στον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο της Χρηματοοικονομικής, που επικεντρώνεται στη σύζευξη τεχνολογίας και Χρηματοοικονομικής ανάλυσης και εργαλείων. Ανάλυση και διαχείριση μεγάλων όγκων δεδομένων, νοήμονα συστήματα πληρωμών και χρηματοδότησης, τεχνολογίες blockchain και κρυπτονομίσματα, πλατφόρμες αγορών και crowdfunding, είναι μερικά μόνο από τα γνωστικά αντικείμενα που αναλύονται στο μεταπτυχιακό αλλά και βρίσκονται στην αιχμή της επιστήμης.

Ωστόσο, πέρα από το θεωρητικό τους περιεχόμενο, η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου απαιτεί τη σύνδεση με την αγορά και τους φορείς της. Τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα υλοποιούνται με την υποστήριξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Όμιλου Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παράλληλα με τα μαθήματα, ο φοιτητής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια πλειάδα σεμιναρίων από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς που θα μεταφέρουν εφαρμοσμένη γνώση και εμπειρία.

Τέλος, αναπόσπαστο μέρος των νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, αποτελεί η Εβδομάδα Καριέρας με εκπροσώπους από περισσότερες από 25 επιχειρήσεις από τις σημαντικότερες της χώρας, που αποσκοπεί στο να φέρει σε άμεση επαφή τους αποφοίτους με τον κόσμο της αγοράς. Θα συμμετέχουν εταιρείες από τον Τραπεζικό  κλάδο, τον Χρηματιστηριακό και τον Ασφαλιστικό, τον κλάδο των Ελεγκτικών Εταιριών και των Ορκωτών Λογιστών, τον κλάδο των Συμβούλων Επιχειρήσεων αλλά και από την βιομηχανία, τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Οι εγγραφές ξεκινούν στις 5 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες στους ειδικούς ιστοτόπους:

https://finanaccount.econ.duth.gr/ και https://fintech.econ.duth.gr/

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood