Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νικόλαου Τσαλικίδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα από Δευτέρα 26 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 του μηνός, θα προχωρήσουν σε εργασίες καθαρισμού κεντρικών νησίδων οδικών οδών αρμοδιότητας της Π.Ε. Ροδόπης. Αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στις δύο εισόδους της πόλης της Κομοτηνής, όπου θα προχωρήσει και αντικατάσταση του σημαιοστολισμού όπου απαιτείται.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με εργώδη ρυθμό η τακτική συντήρηση και  οι καθαρισμοί στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και με στόχο τη λειτουργικότητα της κίνησης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Με τη συνδρομή μηχανημάτων και προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, εκτελούνται καθαρισμοί στα ερείσματα των δρόμων, από χόρτα, κλαδιά και δέντρα, που εμποδίζουν την ορατότητα και την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Υπό εκτέλεση βρίσκονται παράλληλα και παρεμβάσεις οριζόντιας σήμανσης-διαγραμμίσεων των οδικών οδών.

c0340906 screenshot 1486«Η μέριμνα για το οδικό περιβάλλον είναι διαρκής. Αποβλέπει στην ασφαλή πρόσβαση και την άνετη μετακίνηση των πολιτών, την αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας. Παράλληλα, μέσω των καθαρισμών, επιδιώκουμε να παρέμβουμε προληπτικά για τον περιορισμό των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ημέρες», ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

c0b404e8 screenshot 1485