Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών.
embolio-koronoios

Περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 30–49 ετών, που αποτελούν τον πυρήνα του παραγωγικού ιστού της χώρας, αποκτούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πρόσβαση στην πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Από τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου η πλατφόρμα ανοίγει για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών (1,36 εκατ. άτομα) και από τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί μόνο με εμβόλια της AstraZeneca. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 χρόνων (800.000 άτομα) και 45-49 χρόνων (810.000 άτομα), με επικρατέστερη ημέρα για το άνοιγμα των ραντεβού τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι εν λόγω θα εμβολιαστούν και με τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, δηλαδή με τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Συνολικά έχουν ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.758.780 εμβολιασμοί, με 1.964.640 άτομα να έχουν λάβει την 1η δόση και 790.140 και τις δύο δόσεις. “Φτάνουμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς. Και αν τηρήσουμε το σχέδιό μας, στα τέλη Μαΐου μπορούμε να πλησιάσουμε τα 5.000.000”, υπογράμμισε με έμφαση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου. Εξάλλου, στόχος είναι να γίνουν και 4.000.000 εμβολιασμοί τον Ιούνιο, με κυβέρνηση και επιστήμονες να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην εμβολιαστική εκστρατεία “Ελευθερία”, ζητώντας από τους πολίτες να εκμεταλλευτούν “το δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, για να βγούμε πιο γρήγορα από την πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας που βιώνουμε εδώ και έναν χρόνο”.

Τα φάρμακα για κατ’ οίκον θεραπεία

Παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο θεωρείται το «Άγιο Δισκοπότηρο» για την εξάλειψη της λοίμωξης covid-19, οι επιστήμονες συνεχίζουν να εργάζονται για την ανακάλυψη φαρμάκων που θα λαμβάνονται στα αρχικά στάδια της νόσου, θα απλοποιούν τη διαχείρισή της και θα μειώνουν την ανάγκη νοσηλείας των ασθενών. Ήδη η κολχικίνη, ένα καλά μελετημένο αντιφλεγμονώδες φάρμακο – που με ελληνική πρωτοβουλία προτάθηκε ως θεραπεία – χορηγείται τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε ασθενείς. Η έγκαιρη χορήγησή της οδηγεί σε σημαντική μείωση των νοσηλειών αλλά και της ανάγκης για μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Το σκεύασμα είναι σε μορφή χαπιού και δίδεται μόνο με ιατρική συνταγή. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται κλινικές μελέτες σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ευρώπη για το αντιικό φαβιπιραβίρη, που είναι ήδη εγκεκριμένο στην Ιαπωνία και την Ινδία. Δύο ακόμη ερευνητικά αντιικά φάρμακα που θα λαμβάνονται από το στόμα, η μολνουπιραβίρη και το PF-07321332, θα απλοποιήσουν τη θεραπεία της νόσου εφόσον εγκριθούν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Τέλος, τρία σκευάσματα μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναμένεται να εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το προσεχές διάστημα θα περιορίσουν τις εισαγωγές νέων ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood