Δημ. Χαρίτου: “Ανοίγουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης και για το ΚΕΘΕΑ”

Δημ. Χαρίτου: "Ανοίγουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης και για το ΚΕΘΕΑ".
Αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ΚΕΘΕΑ Κομοτηνής

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης αποτελούμενη από τον Βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου, τη συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, και τον υπεύθυνο για θέματα ψυχικής υγείας Σταμάτη Μαρούδα, επισκέφθηκε το παράρτημα Κομοτηνής του ΚΕΘΕΑ, και συζήτησαν με τους εργαζομένους τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με το προσχέδιο που έχει καταθέσει στους εργαζόμενους “με τελικό στόχο να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ” όπως τόνισαν.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε το σημαντικό έργο και η κοινωνική χρησιμότητα των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ συνολικότερα αλλά και στην περιοχή μας όπου παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming, διατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια μια διακριτική παρουσία με σεβασμό στους ανθρώπους που απευθύνθηκαν στο Κέντρο.

“Έργο που οφείλεται στα θεραπευτικά προγράμματα, στις θεραπευτικές κοινότητες, στον συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, που για 38 χρόνια διατηρεί το ΚΕΘΕΑ, και που είναι σημαντικό να γνωρίζει και η τοπική μας κοινωνία”, υπογράμμισε ο κ. Χαρίτου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε στους εργαζόμενους ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ στην πραγματικότητα θέλει να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ υπονομεύοντας σοβαρά την αποτελεσματικότητα και τη δημοκρατική του λειτουργία. Άλλωστε ήδη από το φθινόπωρο του 2019 προχώρησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ψήφισε στη Βουλή, στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και στην πραξικοπηματική αντικατάσταση του εκλεγμένου και άμισθου Δ.Σ. με ένα κομματικά διορισμένο. Και με το προσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, επιχειρεί να ολοκληρώσει το έργο της αλλοιώνοντας πλήρως το θεραπευτικό μοντέλο του ΚΕΘΕΑ, με βασική επιδίωξη να σβηστεί από τον χάρτη οτιδήποτε θυμίζει την ταυτότητα του, όπως: κοινότητα, θεραπευτικές δομές, ευάλωτες ομάδες, αυτοδιοίκητο, άμισθο Δ.Σ., διεπιστημονικότητα, απεξάρτηση, συμβούλιο εθελοντών, συλλογικά όργανα, αποφάσεις ανοιχτές στην Ολομέλεια, συμμετοχή της οικογένειας και της κοινωνίας, κοινωνική συμμετοχή και επανένταξη, αποδοχή. Επίσης, υποβαθμίζεται η δημοκρατική λειτουργία του ΚΕΘΕΑ μέσω της γενικής συνέλευσης, το αποφασιστικό όργανο στρατηγικής, σχεδιασμού και αποφάσεων. Ενώ αφήνεται ελεύθερος ο δρόμος στην ιδιωτικοποίηση του τομέα της απεξάρτησης με Συνεργασίες Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)”.

Ο Δημήτρης Χαρίτου και οι εκπρόσωποι της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ ενώνοντας τη φωνή τους με όσους ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου “που αλλοιώνει τον θεραπευτικό χαρακτήρα και οδηγεί στη διάλυση του ΚΕΘΕΑ”, ενώ διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της κοινωνίας για το σημαντικό έργο του ΚΕΘΕΑ και θα πρωτοστατήσουν για να αποσυρθεί το προσχέδιο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood