“Βόμβα” Παυλάκη: “Λάθος το άνοιγμα – Πηγαίνουμε γυρεύοντας”

Ο Έλληνας επιστήμονας που διαπρέπει στις ΗΠΑ χαρακτηρίζει "εκρηκτικό μείγμα" και "λάθος από επιστημονική άποψη" το διαδοχικό άνοιγμα της αγοράς, της εστίασης και των σχολείων, και προβλέπει οτι "θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους!" - Ακόμη, τονίζει την αναγκαιότητα αυστηρότερης τήρησης των μέτρων, και προτείνει εορτασμό του Πάσχα όπως και πέρυσι.
100296-pavlakis21-1280

Για τις αρνητικές επιπτώσεις που κατά τη γνώμη του αναμένεται να έχει το σταδιακό άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, μίλησε στο MEGA, ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τον καρκίνο, γιατρός-ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης.

“Εκρηκτικό μείγμα – Λάθος από επιστημονικής απόψεως”

“Δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει για πάντα κλειστή, το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Το Πάσχα από μόνο του είναι δύσκολη περίοδος για περιορισμούς, και μαζί με το άνοιγμα της αγοράς, της εστίασης και των σχολείων, μπορεί να γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα. Και τα ανοίγουμε όλα με 3.000-4.000 κρούσματα καθημερινά και με γεμάτα νοσοκομεία. Αυτό από επιστημονική άποψη είναι λάθος, και θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους. Υποθέτω πως το ζύγισαν αυτό. Η κυβέρνηση που μεταφράζει τη θέληση της κοινωνίας και έχει την τελική ευθύνη, αποφάσισε ότι αυτό αντέχει η κοινωνία. Αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε το κόστος. Από τη στιγμή που αφήσαμε τον ιό να μπει και να αλωνίζει για τόσο καιρό, φυσικά θα υπάρχουν θύματα. Το θέμα είναι πώς θα μειώσουμε αυτά τα θύματα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Πηγαίνουμε γυρεύοντας…”

“Στο Ισραήλ πέρυσι έλεγαν τα ίδια, και είχαν το καλοκαίρι ένα τεράστιο κύμα με πολλούς θανάτους. Νομίζω ότι δεν θα γίνει το ίδιο στην Ελλάδα γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία. Αυτή τη στιγμή γίνεται πόλεμος στα νοσοκομεία. Συζητάμε για μερικές ημέρες διακοπών τη στιγμή που οικογένειες θάβουν τους δικούς τους. Θέλουμε να γίνονται κηδείες σε κάθε χωριό; Πρέπει να δώσουμε χρόνο στα εμβόλια να δουλέψουν. Δεν είναι η πλειονότητα του πληθυσμού εμβολιασμένη. Πάμε γυρεύοντας για καινούρια στελέχη και παραπάνω φασαρίες. Πρέπει πρώτα να καταπιέσουμε τον ιό, να φύγουν τα πολλά κρούσματα, και μετά να γίνουν σκέψεις για ανοίγματα. Ούτε ο τουρισμός θα πάει καλά αν έχουμε χιλιάδες μολυσμένους να γυρνούν στη χώρα. Στην Ινδία από τη μια στιγμή στην άλλη έρχεται κύμα που θα γίνει τσουνάμι. Κάθε μέρα μια διαφορετική περιοχή της Γης έχει πρόβλημα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα μαθήματα του παρελθόντος», πρόσθεσε με έμφαση.
Φόβος για τα φαινόμενα συνωστισμού – “Πάσχα όπως και πέρυσι”

“Νομίζω ότι η μεγαλύτερη απειλή αναζωπύρωσης της επιδημίας είναι ο συνωστισμός παντού, σε μαγαζιά, γλέντια και μέσα και έξω από τις εκκλησίες […] Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να καταλάβουμε ότι κάθε συνωστισμός είναι επικίνδυνος”, υπογράμμισε για τις συναθροίσεις, και μάλιστα πρότεινε “και φέτος να εφαρμόσουμε τη συνταγή του περσινού Πάσχα, η οποία δούλεψε”.

"Βόμβα" Παυλάκη: "Λάθος το άνοιγμα - Πηγαίνουμε γυρεύοντας"“Οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό”

“Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία απόδειξη ότι οι εμβολιασμένοι τελειώνουν με τον ιό. Τα εμβόλια προστατεύουν συνήθως από την ασθένεια αλλά όχι αναγκαστικά από τη μόλυνση. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μολυνθούν και να φέρουν τον ιό που μπορούν να τον μεταδώσουν. Άρα θα πρέπει να συνεχίζουν να φορούν τη μάσκα και μετά τον εμβολιασμό. Σε αυτή τη φάση με τόσα κρούσματα, οι μάσκες και όλα τα προστατευτικά μέτρα είναι αναγκαία. Τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα μακροχρόνια και όταν έχουν πέσει πια τα κρούσματα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης σχετικά με τα εμβολιασμένα άτομα.

Πώς θα βγούμε από την πανδημία
“Για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο που υπάρχει τώρα, νομίζω ότι αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι πρέπει να γίνονται όσο περισσότερα τεστ γίνεται, και να υπάρχει μια βάση δεδομένων που όλα αυτά να αναλύονται. Ακόμα χρειάζεται ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων. Αν δεν γίνουν αυτά, δεν κάνουμε δουλειά. Το δεύτερο θέμα είναι ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερη και σωστότερη επιβολή των μέτρων. Το τρίτο είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί”, επεσήμανε, αναφορικά με το πώς θα καταφέρουμε να βγούμε από την πανδημία.
Η κατάσταση θα ήταν χειρότερη χωρίς την αντοχή του κόσμου
“Συνεχίζει να με ενοχλεί αυτό που λένε πολλοί ότι τα μέτρα δεν δουλεύουν ή ότι η Ελλάδα δεν έχει πάει καλά. Αυτό είναι προσβολή για τον ελληνικό λαό. Τα έχει πάει πολύ καλύτερα με πολύ λιγότερα μέσα από άλλους λαούς. Έχει δείξει αυτοσυγκράτηση. Η Ελλάδα θα ήταν χειρότερα χωρίς την αντοχή του ελληνικού λαού“, σημείωσε ακόμη ο κ. Παυλάκης.
"Βόμβα" Παυλάκη: "Λάθος το άνοιγμα - Πηγαίνουμε γυρεύοντας"
πηγή: protothema.gr
επιμέλεια: inkomotini.news
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood