“Είχα δεσμευτεί ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, και η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί αυτήν την προεκλογική της δέσμευση”, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη για την αναβάθμιση των δύο σημαντικών οδικών αξόνων τη βόρειας Ελλάδας, Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη.

92bdb463 4 dromos drama amfipoli“Μπροστά μας έχουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, την «Ελλάδα 2.0». Δηλαδή, την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών, που περιλαμβάνει εκατοντάδες έργα που θα αναμορφώσουν το παραγωγικό μοντέλο, την εικόνα αλλά και την καθημερινότητα σε ολόκληρη την επικράτεια”, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει: “Υπάρχουν όμως και προβλήματα που έρχονται δυστυχώς από το παρελθόν. Εκκρεμότητες του παρελθόντος τις οποίες λύνουμε. Είχα δεσμευτεί ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί αυτήν την προεκλογική της δέσμευση. Σε αυτόν το δρόμο θα βαδίσουμε όλοι μαζί, με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, με προγραμματισμό, μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας”.

2fc9e88b 21 04 24 0037 dpc6629Εν συνεχεία, υπογράμμισε: Η Ελλάδα φίλες και φίλοι είναι απολύτως έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Ο οίκος Standard & Poors αναβάθμισε το ελληνικό χρέος με θετική προοπτική για το μέλλον, πιστοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη που οι διεθνείς επενδυτές δείχνουν στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Πριν από λίγες μέρες εξήγγειλα μια σειρά από σημαντικές φορολογικές μειώσεις, που αφορούν το φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις, την προκαταβολή που θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις, την κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος για το 2022 και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τον επόμενο χρόνο. Παρά την πανδημία και παρά την κρίση, η κυβέρνηση αυτή είναι συνεπής στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος. Σε συνεργασία με την Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε στην έναρξη ενός ενάρετου κύκλου γρήγορης ανάκαμψης για τη χώρα μας, ενός κύκλου ανάκαμψης ο οποίος μετά την πανδημία θα ωφελήσει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες“.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαμήτσος (Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού).