Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη “Γενοκτονία των Αρμενίων της οθωμανικής περιόδου”

Ιστορική στιγμή: "Επιβεβαιώνουμε την ιστορία".
BIDEN-AFGHANISTAN-scaled

Στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το κίνημα των Νεότουρκων, προχώρησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως είχε προαναγγελθεί από τον Λευκό Οίκο.

“Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα θυμόμαστε τη ζωή όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής περιόδου και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε μια τέτοια θηριωδία να ξανασυμβεί”, δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη "Γενοκτονία των Αρμενίων της οθωμανικής περιόδου"Ολόκληρη η δήλωση Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

“Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής εποχής και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί μια τέτοια θηριωδία. Ξεκινώντας στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμενίων διανοουμένων και ηγετών της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από οθωμανικές αρχές, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν, ή οδηγήθηκαν στον θάνατό τους σε μια εκστρατεία εξόντωσης. Τιμούμε τα θύματα του Meds Yeghern (Το τεράστιο έγκλημα), ώστε οι φρικαλεότητές του να μη χαθούν ποτέ στην ιστορία. Και τις θυμόμαστε ώστε να παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση ενάντια στη διαβρωτική επίδραση του μίσους σε όλες τις μορφές του. Από αυτούς που επέζησαν, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βρουν νέα σπίτια και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Με δύναμη και ανθεκτικότητα ο αρμενικός λαός επέζησε και ανοικοδόμησε την κοινότητά του. Στο πέρασμα των δεκαετιών οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν εμπλουτίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με αμέτρητους τρόπους, αλλά δεν έχουν ξεχάσει ποτέ την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς από τους προγόνους τους στις ακτές μας. Τιμούμε την ιστορία τους. Βλέπουμε αυτόν τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό όχι για να απευθύνουμε κατηγορίες, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ. Σήμερα, καθώς θρηνούμε για ό,τι χάθηκε, ας στρέψουμε επίσης τα μάτια μας στο μέλλον· προς τον κόσμο που θέλουμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας. Έναν κόσμο ακηλίδωτο από τα καθημερινά δεινά της μισαλλοδοξίας, όπου γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, και όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Ας ανανεώσουμε την κοινή μας αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε μελλοντικές φρικαλεότητες οπουδήποτε στον κόσμο. Κι ας συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη θεραπεία και τη συμφιλίωση για όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Ο αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που ξεκίνησε πριν από 106 χρόνια“.

“Η δήλωση Μπάιντεν δεν έχει καμία αξία” λέει η Άγκυρα

Μάχη Ερντογάν για να αποτρέψει την αναγνώριση

Τις προηγούμενες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επανειλημμένα έχει αρνηθεί τη Γενοκτονία των Αρμενίων, επιδόθηκε σε σκληρό λόμπινγκ για να αποτρέψει τη δήλωση Μπάιντεν. Μάλιστα, όταν διέρρευσαν οι προθέσεις του Αμερικανού Προέδρου, είχε δηλώσει ότι “η Τουρκία θα υπερασπίζεται την αλήθεια απέναντι στο ψέμα της αποκαλούμενης Γενοκτονίας των Αρμενίων”.

Πάντως νωρίτερα ο Ερντογάν δήλωσε ότι “η Τουρκία είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με την Αρμενία. Τούρκοι και Αρμένιοι πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε την ωριμότητα για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια μαζί”…

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood