• Στις 20 Απριλίου συνελήφθησαν 6 διακινητές και 27 παράνομοι μετανάστες (θυμηθείτε εδώ), και στις 21 Απριλίου συνελήφθησαν 3 διακινητές και 16 παράνομοι μετανάστες (θυμηθείτε εδώ).

Χθες 23 Απριλίου, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνελήφθησαν 4 διακινητές και 10 παράνομοι μετανάστες.

Συγκεκριμένα:

Στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες αντιστάθηκαν κατά την ακινητοποίηση τους από τους αστυνομικούς.

Στην παρέβρια περιοχή Κισσαρίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλους δύο διακινητές, τους οποίους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των τεσσάρων διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος συνολικά σε άλλα τριάντα περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τοyρκικό έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τις βάρκες.

Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.