Η ελληνική διατροφή στο επίκεντρο συνάντησης του ΥπΑΑΤ Σπ. Λιβανού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με απώτερο σκοπό τη συνεργασία στους τομείς της ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων και της ενίσχυσης των νέων και της συμμετοχής τους στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
Screenshot_1461

Με στόχο τη συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την Εκκλησία της Ελλάδος, συναντήθηκαν ο ΥπΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε τον κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή, και συζήτησε μαζί του τη συμμετοχή της Εκκλησίας στην προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής διατροφής ως τμήμα της ελληνικής ταυτότητας, τη μοναστηριακή παράδοση αλλά και την ορθόδοξη νηστεία.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή της Εκκλησίας και προσωπικά του ιδίου  στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Μετά τη συνάντηση ο ΥπΑΑΤ δήλωσε: «Είχαμε μια εγκάρδια και πολύ χρήσιμη συνομιλία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο. Συζητήσαμε για τους τρόπους συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία και κυρίως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με την ευκαιρία ήθελα να σας ευχαριστήσω Μακαριώτατε για άλλη μια φορά για τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και για τα μέτρα τα οποία έχετε πάρει για την ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά και για τον σοφό, ήρεμο, ποιμαντικό λόγο σας, με τον οποίο μας δίνετε σε όλους δύναμη για να ανταπεξέλθουμε αυτές τις δύσκολες ώρες με την πανδημία. Συζητήσαμε για τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους τομείς ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση των νέων και τη συμμετοχή τους στην αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή. Σκεφτήκαμε τρόπους συνεργασίας πάνω στην πολιτική που ασκούμε στο Υπουργείο για την Ελληνική Διατροφή, που είναι κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας και είναι άρρηκτα δεμένη με την ορθόδοξη νηστεία και με τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής στα μοναστήρια μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δούμε, μαζί και με τους συνεργάτες μας, πώς μπορούν αυτές οι ιδέες που ανταλλάξαμε να πάρουν «σάρκα και οστά» και να δουλέψουμε μαζί στο δικό μας χώρο της αγροτικής ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος δήλωσε: «Θα ήθελα κι εγώ εκδηλώσω την αγάπη μου, τη συμπαράστασή μου, στο έργο του Υπουργού μας που μου ανέφερε και ανέπτυξε λεπτομερώς, αλλά και γιατί μέσα από αυτή τη συζήτηση μου δόθηκε η ευκαιρία να εκδηλώσω και δικά μου συναισθήματα, γιατί πέρα από το ότι έγινα κληρικός, αγαπάω τη  φύση, αγαπάω τα ζώα, και ασχολούμαι με το θέμα με το οποίο μας απασχόλησε ο κ. Υπουργός. Ένα μόνο σημείο θα σημειώσω, και ήταν μια πτυχή της συζητήσεως: H συνεργασία, και κυρίως η συνεργασία των μοναστηριών της Εκκλησίας στην παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από αυτόν τον χώρο. Προϊόντων που έχουν αυτό το χρώμα που επιδιώκουμε, προϊόντων διατροφής που επιδιώκει ο κόσμος και τα θέλει σήμερα. Είναι ένα πεδίο καινούριο, άγνωστο σχεδόν, που θέλει πάρα πολύ εργασία για να προχωρήσει. Σε αυτό το σημείο ανταλλάξαμε απόψεις και είπαμε ότι είμαστε πρόθυμοι και από πλευράς Εκκλησίας, κυρίως από  πλευράς μοναστηριών, αλλά και από πλευράς του Υπουργείου, της Πολιτείας να έχουμε μια καλή συνεργασία για  μια καλή επιτυχία. Γι΄ αυτό τον ευχαριστώ πάρα πολύ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood