Ιλχάν Αχμέτ και Παραγωγικοί Φορείς της Ροδόπης στον βατήρα της επανεκκίνησης

Το Πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ για την επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παρουσίασε ο Ιλχάν Αχμέτ.
ΙΛΧΑΝ -ΦΟΡΕΙΣ 1
  • “Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα: Να εισακουστούν οι προτάσεις του κόσμου της αγοράς για να σώσουμε την οικονομία του τόπου μας”.
  • “Η διακομματική να εκπονήσει ρεαλιστικό σχέδιο στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Θράκη”.

Συνάντηση εργασίας προκάλεσε και είχε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, με τους προέδρους, του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη, και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, εν όψει της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου και των εορταστικών ημερών του Πάσχα και του Μπαϊραμιού που ακολουθούν.

Ο Ιλχάν Αχμέτ, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του τομέα επιχειρήσεων της Ν.Ε. Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Φώτη Πολίτη, άκουσε τις θέσεις των θεσμικών φορέων της τοπικής αγοράς και των επαγγελματιών για την κατάσταση που επικρατεί, για τις προοπτικές και για τα αιτήματα που κατατίθενται αυτή τη στιγμή, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στις δικές του πρωτοβουλίες και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για τον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ιλχάν Αχμέτ και Παραγωγικοί Φορείς της Ροδόπης στον βατήρα της επανεκκίνησης“Πρόγραμμα Επιβίωσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”

“Το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να υπάρξουν νέες, γενναίες, και στοχευμένες παρεμβάσεις για τους μικρομεσαίους, τη βιοτεχνία, τους επαγγελματίες, το εμπόριο”, τόνισε ο Βουλευτής, μιλώντας για “ένα στοχευμένο και αποτελεσματικό Πρόγραμμα Επιβίωσης της Μικρομεσαίας Επιχείρησης”, το οποίο περιλαμβάνει:

Αύξηση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος των 4 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθεί ως το τέλος του 2020, με κύριο κριτήριο τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Το 1,7 δισ. που έχει  ανακοινώσει η Κυβέρνηση και περιλαμβάνει και αυτοαπασχολούμενους, δεν επαρκεί. Μείωση στο 50% του ποσού που θα επιστραφεί από τις επιχειρήσεις, σε όλες τις φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής (και στις προηγούμενες).

Στις επιχειρήσεις που πλήττονται, επιδότηση εργασίας από το κράτος με το 100% των ασφαλιστικών εισφορών.

Αναστολή για 6 μήνες των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται, προς Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες. Η αναστολή που ανακοινώνει η Κυβέρνηση αφορά μόνο τον Νοέμβριο, λες και τον Δεκέμβριο θα είναι όλα κανονικά. Κοροϊδία και εξαπάτηση.

Επιδότηση του 40% των ενοικίων για επαγγελματική στέγη από το κράτος για 6 μήνες.

Αναστολή  για όλο το διάστημα που διαρκεί η κρίση, της εφαρμογής του πτωχευτικού νόμου και των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας. Πάγωμα της πληρωμής επιταγών.

Δημιουργία Ακατάσχετου Λογαριασμού για τους μικρομεσαίους, και επίσης ειδικά για την εστίαση και συναφείς κλάδους.

Μείωση της καταβολής των τελών στους Δήμους (για τραπεζοκαθίσματα, πλατείες κ.λπ.)”.

“Η διακομματική να εκπονήσει ρεαλιστικό σχέδιο στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Θράκη”.

Εν όψει μάλιστα της παράτασης των εργασιών της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, ο Ιλχάν Αχμέτ πρότεινε:

“Στην επόμενη επίσκεψη στη Θράκη της προέδρου και των μελών της επιτροπής, να εκπονηθεί ένα πλήρες και ρεαλιστικό σχέδιο στήριξης της επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς”.

“Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα: Να εισακουστούν οι προτάσεις του κόσμου της αγοράς για να κερδίσουμε το στοίχημα της ομαλής επανεκκίνησης”

Στις δηλώσεις του ο Βουλευτής σημείωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω  καταρχήν το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, για την αποδοχή της πρότασής μου να καθίσουμε και να συζητήσουμε τα διάφορα προβλήματα της αγοράς εν όψει του καθολικού ανοίγματος των προσεχών ημερών και των εορτών του Πάσχα και του Μπαϊραμιού των μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Ήρθα να στηρίξω με την παρουσία μου τον εμπορικό κόσμο της Κομοτηνής και τα τοπικά προϊόντα, και να δώσω το μήνυμα ότι:

Μετά από αυτή την καταστροφική πανδημία και τις συνέπειες που είχε για τους επαγγελματίες και την αγορά, να τους στηρίξουμε προκειμένου να σώσουμε την οικονομία της πόλης μας.

Ήρθα επίσης να ακούσω τις προτάσεις του κόσμου της αγοράς, καθώς και να τους παρουσιάσω τις πρωτοβουλίες μου του πρώτου τριμήνου του 2021, όταν και κατέθεσα δύο Κοινοβουλευτικές Αναφορές και είχα μία απάντηση έως σήμερα από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, καθώς και το σύνολο των προσωπικών μου πρωτοβουλιών για τον νομό Ροδόπης, και των πρωτοβουλιών του Κινήματος Αλλαγής από την έναρξη της πανδημίας το 2020 για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Από αυτήν εδώ την συνάντηση θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα: να εισακουστούν οι προτάσεις του κόσμου της αγοράς για να κερδίσουμε το στοίχημα της ομαλής επανεκκίνησης και του καλοκαιριού που έρχεται.

Ο αγώνας ο δικός μου και του Κινήματος Αλλαγής για να εξασφαλιστούν οι καλύτεροι όροι και προϋποθέσεις για τη επιβίωση της αγοράς, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Για τον τουρισμό από Νυμφαία και Κήπους

Ερωτηθείς για το πώς κρίνει το πιλοτικό άνοιγμα της συνοριακής διάβασης διαβατηριακών ελέγχων της Νυμφαίας, ο Ιλχάν Αχμέτ σημείωσε με έμφαση ότι “αποτελεί θετική εξέλιξη με την έννοια ότι λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, αλλά αυτό πρέπει να συμπληρωθεί με τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών για τη διευκόλυνση των διερχομένων και των εργαζομένων στη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση”. Παράλληλα, έκανε λόγο και για την “ανάγκη αύξησης των διελεύσεων και από τους Κήπους, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα, εφόσον το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, με τη διενέργεια των rapid tests και της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, να διέρχονται και Τούρκοι πολίτες για να διευκολυνθεί η επάνοδος στην ομαλή λειτουργία των ξενοδοχείων της Θράκης”.

Ιλχάν Αχμέτ και Παραγωγικοί Φορείς της Ροδόπης στον βατήρα της επανεκκίνησηςΑντώνης Γραβάνης:Σημασία έχει η επανεκκίνηση της οικονομίας – Τα προβλήματα έχουν μπει κάτω από το χαλί – Μεγάλο το ενδιαφέρον του Ιλχάν Αχμέτ”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, δήλωσε: “Σήμερα είχαμε συνάντηση με τον Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν, μετά από δική του πρόσκληση, προκειμένου να του μεταφέρουμε τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε η κούραση είναι μεγάλη και ψυχολογικά και οικονομικά. Ευελπιστούμε σύντομα οι επιδημιολογικοί δείκτες να βελτιωθούν, να συνεχιστούν οι διαδικασίες με το εμβόλιο, και επιτέλους να μπορέσει να απελευθερωθεί η αγορά και η επιχειρηματικότητα γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζεται οι επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν ξανά και να μπορέσουμε να μιλάμε για την πολυπόθητη σταθεροποίηση. Υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι έξι και επτά μήνες κλειστές ενώ και ο κόσμος δεν έχει την ψυχολογία να καταναλώσει. Θέλω να σας θυμίσω ότι μόνο από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο 2020, το ΕΒΕ έχει κάνει πάνω από είκοσι παρεμβάσεις στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, με προτάσεις που ζητούμε να εισακουστούν, και αυτές είναι που συζητήσαμε και με τον κ. Ιλχάν, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και μέσα από του παρεμβάσεις του στη Βουλή και εδώ φυσικά θέλω να πω ότι με όλους τους βουλευτές μας έχουμε μία καλή συνεργασία γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και όλοι μαζί θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Το μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι το σημείο μηδέν που θέτουμε, την αφετηρία με την λήξη της πανδημίας, να δώσουμε στήριξη στις επιχειρήσεις, γιατί όπως ξέρετε αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλη σώρευση χρεών, μεγάλη μείωση του τζίρου και δυστυχώς μόλις ανοίξουμε θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, γιατί έως τώρα με τις αναστολές οι επιχειρήσεις βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, μπορούν και επιβιώνουν αλλά είναι πολύ σημαντικό το σημείο της επανεκκίνησης”.

Ανέστης Βαφειάδης:Προτείνουμε διαγραφή χρεών της πανδημίας, επιστρεπτέες ως επιχορηγήσεις και όχι ως δάνεια, προγράμματα στήριξης για την εστίαση – Υπάρχουν ομάδες που πέρασαν όχι απλώς καλά, αλλά ίσως και πολύ καλύτερα”

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, δήλωσε: “Κληθήκαμε από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ να συμμετέχουμε σε μία συζήτηση με τις παραγωγικές τάξεις του νομού για να δούμε πως πηγαίνει η κατάσταση από την οποία ευελπιστούμε ότι θα βγούμε γρήγορα. Η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της πανδημίας σε αντίθεση με άλλες ομάδες που πέρασαν όχι απλώς καλά αλλά ίσως και πολύ καλύτερα. Η όποια στήριξη από την κυβέρνηση δεν ήταν πάντα επαρκής. Εμείς θα ζητήσουμε από τον κ. Ιλχάν περισσότερο πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα για την οποία πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση πλέον πως θα στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.  Δεν μπορούμε να έρθει ο Μάιος και ο Ιούνιος και να εγκταλειφθούμε στην τύχη μας. Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί παρ’ ότι ανεστάλησαν για τον Δεκέμβριο. Εμείς θα προτείνουμε την διαγραφή αυτών των χρεών που είναι και η πάγια θέση μας – άσχετα που υπάρχει μία αντίθεση με την κυβέρνηση εμείς θα παλέψουμε – όπως και για τις επιστρεπτέες προκαταβολές για όλο το ποσό να χαριστούν και να μην είναι δάνεια, να είναι επιχορηγήσεις, και από εκεί και πέρα να τρέξουν τα όποια προγράμματα στήριξης όπως για παράδειγμα της εστίασης. Από εκεί και πέρα ζητάμε και την στήριξη του δήμου. Για μένα τα δύσκολα έρχονται και θα δούμε πώς τα αντιμετωπίσουμε”.

Κική Κωνσταντινίδου:Είμαστε μία διασωληνωμένη επιχειρηματικότητα. Θέλουμε ρευστότητα για επιστροφή στην κανονικότητα”

Στις δικές της δηλώσεις η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, τόνισε: “Σήμερα είχαμε μία συνάντηση με τον βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ. Έχουμε πάρα πολλά θέματα, κυρίως για το λιανεμπόριο και την επανεκκίνηση της αγοράς από τον ένα χρόνο μεγάλης πανδημίας και των πολλών προβλημάτων τα οποία ζήσαμε. Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος θέλουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα της λειτουργίας μας και οι καταναλωτές να αισθανθούν ασφαλείς εντός των καταστημάτων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και την οικονομία μας. Κύριο μέλημά μας είναι να δοθεί μία βοήθεια κυρίως στις εμπορικές επιχειρήσεις όσον αφορά και το κομμάτι των επιταγών για τις οποίες έχουμε κάνει πρόταση στην κυβέρνηση και περιμένουμε απάντηση για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματίες που έχουν στα χέρια τους τα αξιόγραφα και πηγαίνουν κάθε μήνα πίσω οι ημερομηνίες τους, αλλά κυρίως να δοθεί ένα κεφάλαιο κίνησης για να αγοράσουμε καινούρια εμπορεύματα για να τα βάλουμε στα μαγαζιά μας, γιατί χωρίς ρευστότητα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Αυτή την στιγμή θεωρούμε ότι είμαστε μια διασωληνωμένη επιχειρηματικότητα με κάθε είδους παρατάσεις προς τη εφορία, το ΕΦΚΑ, τις επιταγές και θέλουμε όταν θα έρθει η στιγμή της επιστροφής στην κανονικότητα να έχουμε μία υποτυπώδη ρευστότητα που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κρατηθούν για να μην δούμε άλλα λουκέτα και εργαζόμενους που θα ψάχνουν δουλειά”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood