Ιλχάν Αχμέτ: “Δεν ξεχνάμε τη Χούντα και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ”

Στο μήνυμά του για τη σημερινή συμπλήρωση 54 ετών από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, μεταξύ άλλων μνημονεύει το πρώτο θύμα των χουντικών, από το Κόσμιο Κομοτηνής, Παναγιώτη Ελή.
Ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Στο μήνυμά του για τη σημερινή συμπλήρωση 54 ετών από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, μεταξύ άλλων μνημονεύει το πρώτο θύμα των χουντικών, από το Κόσμιο Κομοτηνής, Παναγιώτη Ελή, ενώ υπενθυμίζοντας τη ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, οτι “η Δημοκρατία είναι ζήτημα καθημερινού και αδιάκοπου Αγώνα”, τονίζει: “Δεν ξεχνάμε τη Χούντα και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ”.

Το μήνυμα του Βουλευτή:

“54 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967, η μνήμη παραμένει άσβεστη και πολλές προδοτικές πράξεις εκείνης της περιόδου στοιχειώνουν και σήμερα την Ιστορία αυτού του τόπου.

54 χρόνια μετά, θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε, για να κάνουμε τη Δημοκρατία μας βαθύτερη, ουσιαστικότερη, καλύτερη, πιο δίκαιη και ισότιμη για όλους τους συμπολίτες μας, για όλο τον Λαό.

54 χρόνια μετά, στρέφουμε σήμερα τη μνήμη μας σε εκείνους που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για να γίνει παρελθόν η επτάχρονη εκτροπή. Στον πρώτο μάρτυρα της 21ης Απριλίου, τον συντοπίτη  μας Παναγιώτη Ελλή, που δολοφονήθηκε εκείνη την ημέρα στον Ιππόδρομο των Αθηνών και αποτέλεσε την εμβληματική μορφή της αντίστασης που ακολούθησε.

Θυμόμαστε σήμερα τις ανεξίτηλες συνέπειες που άφησε η Χούντα των Συνταγματαρχών στο πολύπαθο σώμα της Μειονότητάς μας στη Θράκη, με την περεταίρω περιστολή των όποιων δικαιωμάτων και κατακτήσεων εκείνης της περιόδου, μερικές εκ των οποίων παραμένουν εκκρεμείς έως και τις μέρες μας, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την κατάργηση των εκλεγμένων επιτροπών για τη διαχείριση της βακουφικής μας περιουσίας.

Δεν ξεχνάμε τη Χούντα και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Γιατί η Δημοκρατία, όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, είναι ζήτημα Αγώνα, καθημερινού και αδιάκοπου Αγώνα”.    

Ιλχάν Αχμέτ: "Δεν ξεχνάμε τη Χούντα και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood