[VID] Ροδόπη: Που γίνονται αεροψεκασμοί κουνουποκτονίας σήμερα 21 και αύριο 22 Απριλίου

Συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε φυσικά υδροτοπικά συστήματα της Ροδόπης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Screenshot_1420

Συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε φυσικά υδροτοπικά συστήματα της Ροδόπης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα, τα συνεργεία επιχειρούν στους οικισμούς: Αγίων Θεοδώρων, Μικρού και Μεγάλου Δουκάτου, Ξυλαγανής, Προσκυνητών, Λοφαρίου, Αρσακείου, Βελκίου, Σαπών, Αμαξάδων, Κοπτερού, Πολυάνθου και Ιάσμου.

Αύριο 22 του μηνός το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους οικσιμούς: Μέσης, Γλυφάδας, Πόρπης, Καλλίστης, Ίσαλου, Καλλιθέας, Αμαράντων, Παμφόρου, Φύλακα, Διαλαμπής, Αμβροσίας, Γαλήνης, Μωσαϊκού και Σάλπης.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, απευθύνεται σύσταση για τη μη κυκλοφορία στο φυσικό περιβάλλον των περιοχών στόχου, ανθρώπων και ζώων κατά τη διάρκεια των ψεκασμών, για λόγους καθαρά προληπτικούς.

[VID] Ροδόπη: Που γίνονται αεροψεκασμοί κουνουποκτονίας σήμερα 21 και αύριο 22 Απριλίου

Η εφαρμογή δεν εκτελείται σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την πτήση του από και προς τις περιοχές εφαρμογής, το εναέριο μέσο (ελικόπτερο) ενδέχεται να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Για τη διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται προβλεπόμενες οδηγίες.

Η εφαρμογή γίνεται με:
• ευθύνη του ανάδοχου φορέα (ASNF Αεροεφαρμογές ΙΚΕ).
• χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
• συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
• εγκεκριμένα σκευάσματα.

Ν. Τσαλικίδης: “Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες, επιδιώκοντας να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα”

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, τονίζει: Ξεκινήσαμε νωρίτερα φέτος, δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών και με βάση τις πρόσφατες δειγματοληψίες, τις δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε υλοποίηση αντίστοιχου ενιαίου προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τριετούς διάρκειας. Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος θα διενεργηθούν αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στα φυσικά υδροτοπικά συστήματα της Π.Ε. Ροδόπης.

[VID] Ροδόπη: Που γίνονται αεροψεκασμοί κουνουποκτονίας σήμερα 21 και αύριο 22 ΑπριλίουΤο έργο καταπολέμησης των κουνουπιών ενσωματώνει συστηματικές ενέργειες που υλοποιούνται με επίγεια μέσα, από ειδικά συνεργεία διενέργειας ψεκασμών από εδάφους, και εναέρια μέσα, για την εκτέλεση εφαρμογών από τον αέρα. Παράγοντας αποφασιστικής σημασίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, είναι και η ενεργοποίηση των πολιτών στην κατεύθυνση λήψης μέτρων για την αποφυγή δημιουργίας εστιών στους ιδιωτικούς χώρους. Ενδεικτικά προτείνονται, η απομάκρυνση χόρτων, κούρεμα του γρασιδιού και θάμνων σε αυλές και οικόπεδα, η απομάκρυνση στάσιμων νερών από υδρορροές κι άλλα σημεία των κήπων. Παράλληλα με την εξέλιξη του προγράμματος είναι απαραίτητη η τήρηση ατομικών μέτρων προφύλαξης από τα κουνούπια. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες, επιδιώκοντας να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα“.

Videos: Σώτος Μποντρότσος

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood