Χαρίτου: “Ναι” στο ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα

Δημήτρης Χαρίτου: "Κοινωνική ζωή με υγειονομικούς κανόνες".
ΧΑΡΙΤΟΥ-ΟΕΒΕΣ-ΡΟΔΟΠΗΣ

“Ναι” στο ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, λέει ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, προσθέτοντας οτι αυτό θα πρέπει να συμβεί και με στήριξη από την κυβέρνηση του κλάδου που “είναι από τους πλέον πληττόμενους της πανδημίας”.

Συγκεκριμένα, σε σχετική του δήλωση ο κ. Χαρίτου, τονίζει:

“Τα σημάδια κόπωσης που παρουσιάζουν οι πολίτες εξαιτίας του παρατεταμένου και αποτυχημένου lockdown, και οι καθημερινές εικόνες συνωστισμού ακόμη και σε επαρχιακές πόλεις, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και δεν αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, η οποία επιθυμεί τη σταδιακή επιστροφή στην κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους, ενώ δεν έχει λάβει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης, όπως οι χώροι εργασίας κ.ά.

Χαρίτου: "Ναι" στο ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα
Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ και του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Ανέστη Βαφειάδη, και τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφεποτοπωλών, Σπύρο Θυμικιώτη.

Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν την άποψη της αποσυμπίεσης της κοινωνίας με τη λήψη μέτρων όπως το ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης με αυστηρά πρωτόκολλα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Ενώ και οι φορείς του κλάδου τάσσονται υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, αλλά με όρους και στήριξη από την κυβέρνηση, καθώς ο κλάδος τους είναι από τους πλέον πληττόμενους της οικονομίας που δεν έχει στηριχθεί επαρκώς από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί την επιστημονική κοινότητα, τους επιχειρηματίες του κλάδου, αλλά κυρίως την ίδια την κοινωνία, να συνειδητοποιήσει ότι το lockdown έχει οδηγήσει τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, στα όριά τους, και να προχωρήσει στην υιοθέτηση μέτρων που θα διασφαλίσουν την κοινωνική ζωή με υγειονομικούς κανόνες, όπως ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood