Ι.Σ.Ρ.: Ακόμη και με αρνητικό τεστ, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα

Ι.Σ.Ρ.: Ακόμη και με αρνητικό τεστ, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.
ΙΣΡ 7

“Πρέπει να γίνει σαφές ότι στην περίπτωση που εκτελέσουμε το self test και μας βγάζει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν επαναπαυόμαστε, αλλά συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκα και εφαρμόζοντας καλή υγιεινή στο πλύσιμο των χεριών”. Αυτό τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, καθώς όπως υπογραμμίζει, “το αρνητικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει μολυνθεί από τον ιό. Ειδικότερα, αν ο ασθενής έχει χαμηλό ιικό φορτίο, υπάρχει περίπτωση να μην ανιχνευθεί ο ιός με το self-test”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, με αφορμή την υποχρέωση διενέργειας των self-test τόσο από τους μαθητές Λυκείου για την προσέλευσή τους στο σχολείο, όσο και από διάφορες κατηγορίες εργαζομένων για την προσέλευση στην εργασία τους, θα ήθελε να τονίσει τα εξής:

Τα self-test έχουν ως κύριο σκοπό την ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού SARS-COV-2. Είναι ένα μέσο που βοηθά και στην έγκαιρη ανίχνευσή του ιού και στην επιδημιολογική του καταγραφή. Πρέπει να γίνει σαφές ότι στην περίπτωση που εκτελέσουμε το τεστ και μας βγάζει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν επαναπαυόμαστε, αλλά συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκα και εφαρμόζοντας καλή υγιεινή στο πλύσιμο των χεριών. Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει μολυνθεί από τον ιό. Ειδικότερα, αν ο ασθενής έχει χαμηλό ιικό φορτίο, υπάρχει περίπτωση να μην ανιχνευθεί ο ιός με το self-test.

Στην περίπτωση που εκτελέσουμε το τεστ και μας βγάζει θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει αυτό να επιβεβαιωθεί σε μικροβιολογικό εργαστήριο. Παραμένουμε σε καραντίνα μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος της μοριακής εξέτασης από το εργαστήριο.

Αν έχουμε συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα, απώλεια γεύσης ή οσμής, καταβολή, θα πρέπει να απευθυνόμαστε αμέσως στον γιατρό μας.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στις οδηγίες του self-test, στη σωστή λήψη του δείγματος, στη σωστή εκτέλεση του τεστ, στη σωστή απόρριψή του σε σακουλάκι αποσφράγισης.

Επισημαίνουμε ότι τόσο η σωστή εκτέλεση των self-test, όσο και η καταγραφή του αποτελέσματος στην αντίστοιχη ιστοσελίδα, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την αποτελεσματική λειτουργία τους σαν όπλο για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού SARS-COV-2″.

Ι.Σ.Ρ.: Ακόμη και με αρνητικό τεστ, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood