Κομοτηνή: Άνοιξε ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας για τους εισερχόμενους από Βουλγαρία

Το μέτρο αφορά πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σερβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το Ισραήλ.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(φωτό αρχείου)
Aπό σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ως τις 30 του μηνός άνοιξε πιλοτικά ο κάθετος άξονας Νυμφαίας-Μακάζα, για τους εισερχόμενους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σερβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ, οι οποίοι δεν υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα.
Σε εφαρμογή Kοινής Yπουργικής Aπόφασης που δημοσιεύεται στο χθεσινό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Τεύχος Β 1581/18.04.2021) επιτρέπεται η είσοδος στην Επικράτεια μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου τόσο της Νυμφαίας όσο και του Προμαχώνα, για πρόσωπα, τα οποία:
  • είτε έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, και φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ,
  • είτε έχουν λάβει το εμβόλιο και έχουν παρέλθει 14 μέρες τουλάχιστον.

Περαιτέρω, υποβάλλονται και σε rapid test στο συνοριακό σημείο ελέγχου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η διέλευση των πολιτών από το συνοριακό σημείο, κι εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα ισχύει καθημερινά από τις 07:00 έως τις 23:00.

Επίσης, είναι δυνατή και η είσοδος στη Βουλγαρία από την Ελλάδα δια του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, για πρόσωπα που έχουν αρνητικό μοριακό τεστ και το οποίο διενεργήθηκε εντός των προηγούμενων 72 ωρών, και έχουν συμπληρώσει σχετικώς την ηλεκτρονική φόρμα https://travel.gov.gr. Για την επανείσοδό τους στην Ελλάδα, ισχύουν προς το παρόν τα προαναφερθέντα.

“Έχοντας ως βασική προϋπόθεση να μη συμβεί ότι και πέρυσι, λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού, απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή διέλευση, είναι η σωστή προετοιμασία και οργάνωση για την υποδοχή πολιτών από τα σύνορα της Νυμφαίας, με συνεργεία του ΕΟΔΥ, καθώς και οι πολύ καλοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου, προκειμένου να επιτευχθεί το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια για την προστασία της υγείας των πολιτών και της οικονομίας μας”, τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, και προσθέτει: “Οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει της επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε να μην κινδυνέψει κανείς και να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”.
Κομοτηνή: Άνοιξε ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας για τους εισερχόμενους από Βουλγαρία Κομοτηνή: Άνοιξε ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας για τους εισερχόμενους από Βουλγαρία
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood