Η “Ομάδα Λογικής” του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης διοργανώνει τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών “Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων, και Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.
Λόγω της συνθηκών της πανδημίας ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία μόνο φάση, το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαΐου 2021, διαδικτυακά.
e3c6bb0a screenshot 1405Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα κληθούν να απαντήσουν σε γρίφους λογικής και μαθηματικών σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
  • Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα 11:00-13:00*, διαγωνισμός Γυμνασίων.
  • Κυριακή 22 Μαΐου, ώρα 11:00-13:00*, διαγωνισμός Λυκείων.
* Η ώρα διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει αλλάξει σε σχέση με αυτήν που αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του φετινού διαγωνισμού, οι μαθητές θα διαγωνιστούν ατομικά.

Στους πέντε μαθητές από κάθε βαθμίδα (Γυμνάσιο, Λύκειο) που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι.

Για την εγγραφή των μαθητών είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν και τα δύο παρακάτω βήματα έως τις 14 Μαΐου 2021 ημέρα Παρασκευή:

1. Υποβολή αίτησης συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://quizcontest.sch.gr/
2. Αποστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο quizcontestkomotini@gmail.com υπεύθυνης δήλωσης από τον γονέα-κηδεμόνα του/της μαθητή/μαθήτριας, στην οποία θα δηλώνεται ότι συναινεί στη συμμετοχή του παιδιού του στον διαγωνισμό.

b41c00b3 screenshot 1406Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις λεπτομέρειες
διεξαγωγής του διαγωνισμού (πλατφόρμα υλοποίησης κ.ά.) μετά το πέρας των αιτήσεων συμμετοχής στο e-mail που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://quizcontest.sch.gr/

“Η πανδημία έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο. Πολλές δράσεις που ήταν προγραμματισμένες για την τρέχουσα χρονιά δυστυχώς έχουν ακυρωθεί ενώ άλλες πραγματοποιούνται με κάποιες αλλαγές σύμφωνα πάντα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα”, σημειώνουν ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, Νικόλαος Φωτιάδης, και η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, και συμπληρώνουν: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών “Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης”, πήρε έγκριση από το Υπουργείο αφού τροποποιήθηκε κατάλληλα και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Ολοκληρώνουμε άλλο ένα συναρπαστικό “ταξίδι” πολλών μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου λειτουργώντας ομαδικά και με πολύ μεράκι, συνεργαστήκαμε έχοντας ως απώτερο στόχο, αφενός την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, και αφετέρου την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών”.