Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου θα πλεύσουν στη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο, εν όψει της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, γράφει η εφημερίδα “The Sunday Times”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα αντιτορπιλικό εφοδιασμένο και με αντιαεροπορικούς πυραύλους, και μια ανθυποβρυχιακή φρεγάτα, θα αποσπαστούν από τη τη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου “Queen Elizabeth” του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου που πλέει στη Μεσόγειο, και θα κατευθυνθούν στη Μαύρη Θάλασσα μέσω Βοσπόρου.
Ταυτόχρονα, αεροσκάφη F-35B Lightning και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Merlin θα τεθούν σε ετοιμότητα στο βρετανικό αεροπλανοφόρο, προκειμένου αν χρειαστεί να υποστηρίξουν τα πολεμικά πλοία.
Η απόφαση ανακοινώθηκε μερικές ημέρες αφού έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ακυρώσουν την ανάπτυξη δύο δικών τους πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

f5958276 hms queen elizabeth frigate 790x400 1Στόχος της ανάπτυξης των βρετανικών πολεμικών σκαφών στην περιοχή, είναι να επιδειχθεί η αλληλεγγύη του Λονδίνου στην Ουκρανία και στους συμμάχους της Βρετανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ένταση ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα δεν σταματά να ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα. Ρωσικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων, και σημειώνονται συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Πηγή: protothema.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: inkomotini.news