LIVE από το Κανάλι της Βουλής: «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

Πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά».
image006 (3)

Η Τηλεόραση της Βουλής θα παρουσιάσει σε απ’ ευθείας μετάδοση την πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 18:00.

Τη συνεδρίαση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερί­να Σακελλαροπούλου η οποία θα απευθύνει και χαιρετισμό προς το Σώμα, ενώ τον λόγο θα λά­βουν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης, και ο υπεύθυνος της έκθεσης Θεόδωρος Κουτσογιάννης.

Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 αποτελεί ιστορικό ορόσημο μνήμης και αναστοχασμού. Η έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», επιχειρεί να αναδείξει καίρια στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματι­κά γεγονότα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ανασυνθέτοντας παράλληλα το συμβολικό και εκ­φραστικό φορτίο που φέρει αυτή η κορυφαία για τον λαό μας επέτειος.

LIVE από το Κανάλι της Βουλής: «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»Η Βουλή-Τηλεόραση θα πλαισιώσει την προβολή της εκδήλωσης με ένα πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα σχετικό με την Επανάσταση του 1821:

  • στις 16:30 θα προβληθεί η συνέντευξη του ακαδημαϊκού Πασχάλη Κιτρομηλίδη στην Άντζελα Τσιφτσή, στην οποία μιλά για την προετοι­μασία και το ξέσπασμα του Αγώνα.
  • στις 17:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Σταθμοί στην Ιστορία μας», στο οποίο αναφέρονται σε εμβληματικά έργα της έκθεσης, κορυφαίες προσωπικό­τητες του πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελ­λαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η πρώην Πρόεδρος της Βου­λής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, και οι ιστορικοί Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και Πασχάλης Κιτρομηλίδης. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει η Άντζελα Τσιφτσή, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελεί­ται η Πανδώρα Ξαρχάκου.
  • μετά την ολοκλήρωση της απ’ ευθείας μετάδοσης της εκδήλωσης, στις 20:00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Φιλελληνισμός στην Τέχνη-Συλλογή Μιχάλη & Δήμητρας Βαρκαράκη».
  • στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία «Το Μεσολόγγι της Ιστορίας & του Πνεύματος» από τον Πολιτιστικό Οργα­νισμό «Διέξοδος» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.
  • στις 21:00 θα μεταδοθεί το συμφωνικό έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».
  • στις 23:00 τη σκυτάλη παίρνει το ντοκιμαντέρ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», «Σε γνωρίζω από την όψη-200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑ­ΔΑ!».
  • Τέλος, το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με την προβολή στις 00:00 των δύο ημίωρων επεισο­δίων του ντοκιμαντέρ «1821’’ Ελλάδα: Η Γέννηση ενός Κράτους & Οι Δύσκολες Διαδρομές ως την Ωρίμανση».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα προβληθούν επίσης:

  • ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Άννας Α­σημινάκη από τα εγκαίνια της έκθεσης και την ξενάγηση των επισήμων στην Αίθουσα των Τρο­παίων.
  • η χαρτογράφηση προβολής (Projection Mapping) που θα ξεκινήσει στο κτίριο της Βουλής τα μεσάνυχτα της Κυριακής 18 Απριλίου.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood