Τη δημιουργία και λειτουργία παράλληλης υπαίθριας αγοράς στην εβδομαδιαία Λαϊκή Αγορά Κομοτηνής, κάθε Σάββατο, αποφάσισε η Δημοτική αρχή εισακούγοντας τα αιτήματα των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται και επλήγησαν πολύ σοβαρά από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε χώρος δίπλα στον υφιστάμενο της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου, με διαγραμμίσεις και αρίθμηση, ώστε να δραστηριοποιηθούν με την υποχρεωτική τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, παραγωγοί και έμποροι που είχαν σοβαρές οικονομικές απώλειες από την εκ περιτροπής λειτουργία της εβδομαδίαιας Λαϊκής Αγοράς.

63 είναι οι νέες θέσεις, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη περισσότερων πωλητών αλλά και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους καταναλωτές.

Η απόφαση για λειτουργία παράλληλης Λαϊκής Αγοράς την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες με την υφιστάμενη Λαϊκή του Σαββάτου, σε νέο χώρο, ελήφθη σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4682/2020.

Έτσι, από αύριο Σάββατο 17 Απριλίου θα δραστηριοποιηθούν οι μικροπωλητές με προϊόντα γης και θάλασσας, και από το μεθεπόμενο Σάββατο καταβάλλονται προσπάθειες να προστεθούν τα βιομηχανικά είδη σε παρακείμενο χώρο.

Η Δημοτική αρχή συνιστά στους επαγγελματίες να συνεχίσουν να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και τους καταναλωτές να εμπιστεύονται την αγορά της πόλης τους.

414fada3 laiki agora 1 8b9041cc laiki agora 2