Χαρίτου: “Το οκτάωρο έρχεται από το παρελθόν με τους αγώνες και τις θυσίες του κόσμου της εργασίας”

"Ποιους κοιτάζει στην πραγματικότητα στα μάτια ο κ. Μητσοτάκης, όπως ισχυρίζεται; Τον κόσμο της εργασίας ή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;".
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ (11)

Με αφορμή την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπό κατάρτιση εργασιακό νομοσχέδιο, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου δήλωσε:

“Σε μια χρονική στιγμή που πολλοί από τον κόσμο της εργασίας δεν γνωρίζουν αν πράγματι είναι ή θα παραμείνουν εργαζόμενοι· σε μια στιγμή που αν αποσωληνωθεί η οικονομία από τη μικρή έστω αυτή στήριξη που λαμβάνει, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εκτιναχθεί η ανεργία στα υψηλά ποσοστά των μνημονιακών χρόνων· αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι επέλεξε ως ευκαιρία για να ξεθεμελιώσει το οκτάωρο και να γιγαντώσει την ελαστική εργασία, δηλαδή, με λίγα λόγια, να μετατρέψει σε ζούγκλα τον χώρο της εργασίας! Ακυρώνοντας ταυτόχρονα τις ελάχιστες εγγυήσεις του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους! Ποιους κοιτάζει στην πραγματικότητα στα μάτια ο κ. Μητσοτάκης, όπως ισχυρίζεται; Τον κόσμο της εργασίας ή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα; Το οκτάωρο δεν είναι φάντασμα του παρελθόντος. Έρχεται από το παρελθόν με τους αγώνες και τις θυσίες του κόσμου της εργασίας. Είναι το φάντασμα που πλανιέται πάνω τις οικονομικές ελίτ, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Ανάπτυξη, πάντως, για όλους, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, δεν μπορεί να υπάρξει!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood