Ο Δήμος Κομοτηνής προσφέρει στους δημότες του την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές-Green Missions».

Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό, και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε δέκα μέρες μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών!

Green Mission: Βάζουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων!

Λάβετε μέρος και μπείτε στην κλήρωση για έναν μοντέρνο ανοξείδωτο θερμό: www.followgreen.gr/komotini/Mission/Single/2937

Η αποστολή στοχεύει να προτρέψει τον χρήστη να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, ώστε να υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με έρευνες, τα τρόφιμα των ελληνικών νοικοκυριών που καταλήγουν στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων, είναι κυρίως εκείνα που καταναλώνονται καθημερινά, όπως:

  • φρούτα και λαχανικά, γιατί χαλούν στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου πριν ακόμη καταναλωθούν.
  • γάλα και γιαούρτι, καθώς επέρχεται η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.
  • ψωμί ως αποφάγια.
  • κρέας και ψάρια, αφού πρώτα έχουν μαγειρευτεί, ως αποφάγια.

3db1d50e green missions foodwasteΌροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση

Η ανάδειξη της/του νικήτριας/τή της κλήρωσης πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής της/του νικήτριας/τή μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων της/του. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.