Άδεια χρήσης του εντομοκτόνου EXIREL 10 SE και στους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης ζητά ο Αχμέτ Εμρέ από τον Σπήλιο Λιβανό

Άδεια χρήσης του εντομοκτόνου EXIREL 10 SE και στους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης ζητά ο Αχμέτ Εμρέ από τον Σπήλιο Λιβανό.
ΕΜΡΕ

Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα & Οικισμών του Δήμου Κομοτηνής Αχμέτ Εμρέ, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, ζητά να συμπεριληφθεί η Ροδόπη στις Περιφερειακές Ενότητες όπου μπορεί κατά παρέκκλιση να διατεθεί το εντομοκτόνο σκεύασμα EXIREL 10 SE.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος ενημερώθηκε από  κερασοπαραγωγούς οικισμών του Δήμου Κομοτηνής που συναντούν προβλήματα στον έλεγχο των μυζητικών και μασητικών εντόμων, ότι “ως μόνη λύση αντιμετώπισης αυτών, προβάλλει η χρήση του σκευάσματος EXIREL 10 SE, σύμφωνα με την εμπειρία τους και την καθοδήγηση που λαμβάνουν από τους εξειδικευμένους στην καλλιέργεια γεωπόνους της περιοχής”.

Ο Εμρέ Αχμέτ μάλιστα παραπέμπει στην απόφαση του Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του ΥΠΑΑΤ κ. Δ. Μηλαίου με Αρ. Πρωτ.  11820/312657 (2-4-2021), να δοθεί κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά του συγκεκριμένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος για περίοδο 120 ημερών σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες, και βάσει τούτου, αιτείται να συμπεριληφθεί και η Ροδόπη σε αυτές “ώστε οι παραγωγοί κερασιού να προχωρήσουν απρόσκοπτα στη χρήση του συγκεκριμένου εντομοκτόνου”.

Ο Αντιδήμαροχς, τονίζει ακόμη: “Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας και βιώνουμε μαζί τους την αγωνία, τα οικονομικά αδιέξοδα, αλλά και την πρόθεσή τους να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα προϊόντα που η εύφορη γης της Ροδόπης γεννά”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood