Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής η τριήμερη διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) από τον Δήμο Κομοτηνής που είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ροδόπης.

Από τις 13 Απριλίου μέχρι και σήμερα 1.970 ωφελούμενοι παρέλαβαν προϊόντα σε καθορισμένη ημέρα και ώρα, κατόπιν ραντεβού. Από αυτούς, 250 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς επίσης ηλικιωμένοι, παρέλαβαν τα προϊόντα κατ’ οίκoν. Στους ωφελούμενους διατέθηκαν πορτοκάλια, μήλα, κρεμμύδια, πατάτες, λεμόνια, ελαιόλαδο, κοτόπουλο, μαρμελάδα και ηλιέλαιο. Σε όσους εκ των ωφελούμενων έχουν μωρά, δόθηκαν επίσης βρεφικά είδη (πάνες, κρέμες, γάλα σε σκόνη και μωρομάντηλα).

7ad45ccf dianomi proionton 4Στην όλη διαδικασία τηρήθηκαν και αυτή τη φορά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής. Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Γιάννης Μουρτίδης που συντόνισε τη διανομή των προϊόντων.

d3aeb250 dsc00759Στην προετοιμασία και διανομή των προϊόντων στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, γυμνάστριες και γυμναστές των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» του Δήμου Κομοτηνής. Επίσης, στη διανομή των αγαθών βοήθησαν τρεις εθελόντριες του Τομέα Νοσηλευτικής  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

bdb7a6c5 dianomi proionton 2Παράλληλα, οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής φρόντισαν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ωφελούμενων κατά τη διάρκεια της αναμονής.

46325849 dianomi proionton 3Τα προϊόντα που περισσεύουν λόγω της μη προσέλευσης δικαιούχων,  δίδονται στα πιστοποιημένα συσσίτια του Δήμου Κομοτηνής και της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.