Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής η τριήμερη διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) από τον Δήμο Κομοτηνής που είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ροδόπης.

Από τις 13 Απριλίου μέχρι και σήμερα 1.970 ωφελούμενοι παρέλαβαν προϊόντα σε καθορισμένη ημέρα και ώρα, κατόπιν ραντεβού. Από αυτούς, 250 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς επίσης ηλικιωμένοι, παρέλαβαν τα προϊόντα κατ’ οίκoν. Στους ωφελούμενους διατέθηκαν πορτοκάλια, μήλα, κρεμμύδια, πατάτες, λεμόνια, ελαιόλαδο, κοτόπουλο, μαρμελάδα και ηλιέλαιο. Σε όσους εκ των ωφελούμενων έχουν μωρά, δόθηκαν επίσης βρεφικά είδη (πάνες, κρέμες, γάλα σε σκόνη και μωρομάντηλα).

Στην όλη διαδικασία τηρήθηκαν και αυτή τη φορά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής. Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Γιάννης Μουρτίδης που συντόνισε τη διανομή των προϊόντων.

Στην προετοιμασία και διανομή των προϊόντων στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, γυμνάστριες και γυμναστές των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» του Δήμου Κομοτηνής. Επίσης, στη διανομή των αγαθών βοήθησαν τρεις εθελόντριες του Τομέα Νοσηλευτικής  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής φρόντισαν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ωφελούμενων κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Τα προϊόντα που περισσεύουν λόγω της μη προσέλευσης δικαιούχων,  δίδονται στα πιστοποιημένα συσσίτια του Δήμου Κομοτηνής και της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.