Ιλχάν Αχμέτ: Καμία δέσμευση από το ΥΠΡΟΠΟ για το επίδομα των 100 € στους αστυνομικούς της Ροδόπης

Καμία δέσμευση από το ΥΠΡΟΠΟ για το επίδομα των 100 € στους αστυνομικούς της Ροδόπης.
Ιλχαν ενωση αστυνομικων υπαλλληλων Ροδόπης
Καμία δέσμευση για το επίδομα των 100 ευρώ στα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, δεν περιέχει η απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου στη σχετική κοινοβουλευτική Αναφορά του Βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.
Αναφερόμενος στο ιστορικό του επιδόματος, ο Ιλχάν Αχμέτ αναφέρει:
“Με το άρθρο 127 του Ν.4472/2017 είχε νομοθετηθεί η καταβολή επιδόματος ύψους 100 ευρώ στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί. Στη συνέχεια, με τον Ν. 4553/2018, το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος επεκτάθηκε και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, εξαιρώντας ωστόσο και αδικώντας κατάφορα τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτές περιοχές, και άρα και τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης”.
Καμία αναφορά επίσης, δεν υπάρχει στην απάντηση του κ. Οικονόμου, για τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και τα οποία ανέδειξε με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Ιλχάν Αχμέτ.

Το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με τα προβλήματα και αιτήματά της, που είχε επιδώσει στον Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ:

“Αξιότιμε κ. Βουλευτή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, με το παρόν υπόμνημα επιθυμεί να σας ενημερώσει για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και τα οποία ανακύπτουν από τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες της Δ.Α. Ροδόπης σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού.

Σας γνωρίζουμε ότι από τις 490 συνολικά οργανικές θέσεις της Δ.Α. Ροδόπης, οι 46 εξ αυτών  είναι κενές (12 θέσεις θα καλυφθούν από τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2021). Εάν σε αυτόν τον αριθμό προστεθούν οι 47 συνάδελφοί μας οι οποίοι έχουν αποσπαστεί προς ενίσχυση Υπηρεσιών άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας, Σχολής Αστυφυλάκων – Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. κ.λπ., τότε διαπιστώνεται ότι καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στα αστυνομικά μας καθήκοντα με 93 Αστυνομικούς λιγότερους από αυτούς που το οργανόγραμμά μας προβλέπει ότι χρειάζονται για να λειτουργούν εύρυθμα οι Αστυνομικές μας Υπηρεσίες και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Ροδόπης ποιοτική αστυνόμευση.

Η Δ.Α. Ροδόπης καλείται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, ήτοι :

Α) η διαχείριση του φαινομένου της ολοένα αυξανόμενης εισόδου – διακίνησης παράνομων μεταναστών στη Χώρα καθότι είμαστε όμοροι του Ν. Έβρου που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου αυτών ,

Β) η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας (κλοπές, διαρρήξεις κ.λ.π.)

Γ) η έξαρση της χρήσης – διακίνησης ναρκωτικών, η ύπαρξη ισχυρών πυρήνων – οργανώσεων του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου,

Δ) η ύπαρξη μεγάλης παραλιακής ζώνης η οποία κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα και εκ των πραγμάτων χρήζει αυξημένης ανάγκης αστυνόμευσης,

Ε) η πολυπολιτισμικότητα του πληθυσμού,

ΣΤ) η ύπαρξη πλήθους στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος εξαιτίας του γεγονότος πως η Κομοτηνή είναι η έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης- της Π.Ε. Ροδόπης – του Εφετείου Θράκης -του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο οποίο φοιτούν περίπου 12.500 φοιτητές – της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. – της Σχολής Αστυφυλάκων – του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής – των δύο Ταξιαρχιών ( ΧΧΙ Τ.Θ.Τ. και 29ης ΤΑΞ.ΠΖ.) – του Γενικού Τουρκικού Προξενείου – του Γενικού Καταστήματος Κράτησης

Ζ) η από 09-09-2013 λειτουργία του Μεθοριακού Σημείου Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας, που αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών ανάμεσα στα επτά σημεία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και καλείται να ανταπεξέλθει στη διαχείριση αριθμού επισκεπτών πάνω από το 40% του συνόλου των αφιξοαναχωρήσεων που σημειώνονται σε επίπεδο Περιφέρειας. Για την εν λόγω υπηρεσία ,σας ενημερώνουμε ότι είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένη σε ανθρώπινο δυναμικό και η διάθεση των αστυνομικών για εκτέλεση υπηρεσίας γίνεται χωρίς υπηρεσιακό οπλισμό καθώς στεγάζεται εντός Βουλγαρικού εδάφους.

Σε όλα τα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί η ευθύνη ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της θανατηφόρας πανδημίας ,η οποία δυστυχώς εδώ και μήνες ανεβοκατεβάζει την περιοχή μας στο «κόκκινο», σημειώνοντας ιδιαίτερα μεγάλους αριθμούς νόσησης αλλά και απώλειας ζωής πολιτών και αστυνομικών.

Για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων μας , αιτούμαστε την συνδρομή σας με την εκ μέρους σας εκδήλωση των αναγκαίων ενεργειών , ώστε να τύχουν θετικής αντιμετώπισης τα ακόλουθα αιτήματα- προτάσεις μας:

  1. Με το άρθρο 127 του Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε η καταβολή επιδόματος ύψους εκατό (100) ευρώ στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί. Στη συνέχεια και με τον Ν. 4553/2018 το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος επεκτάθηκε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις αντίστοιχες περιοχές και μεταξύ αυτών, τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Νομό Ροδόπης. Σας καλούμε σε άμεση παρέμβαση προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την επέκταση καταβολής του επιδόματος των 100 ευρώ και στους Αστυνομικούς που υπηρετούν ή αποσπώνται στον Νομό Ροδόπης, καθώς είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούμε στη Ροδόπη έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε ιδιαίτερα μεγάλες και ολοένα αυξανόμενες ροές παρανόμως εισερχομένων στη Χώρα μας μεταναστών.
  2. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών είναι σε ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές ώστε η δομή , η στερεότητα ,η αντοχή και η ευστάθειά τους να είναι σύμφωνες με τον Κτιριακό Κανονισμό και τις λοιπές σχετικές διατάξεις που αφορούν στις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής που απαιτείται για το είδος χρήσης τους, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται στο Π.Δ. 16/96 «Ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας και υγείας στους χώρους εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 89/654 ΕΟΚ».
  3. Αιτούμαστε την τοποθέτηση αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων στο φυλάκιο της σκοπιάς που βρίσκεται έμπροσθεν του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, καθώς επίσης την τοποθέτηση ανάλογου αλεξίσφαιρου φυλακίου που να εξασφαλίζει ασφάλεια στους αστυνομικούς της 4μελούς Ομάδας Φύλαξης του Τουρκικού Προξενείου.
  4. Στην παρ. 2 του άρθρου 11 του Π.Δ. 45/2008 , αναφέρει ρητά ότι « Τα οχήματα με τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών φέρουν σταθερό και άθραυστο υαλοπίνακα για το διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων.»Πάρα ταύτα στη Δ.Α. Ροδόπης , κανένα από τα οχήματα με τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών δεν φέρει τον προβλεπόμενο διαχωριστικό υαλοπίνακα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να εκτίθενται σε όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την ασφάλεια της μεταγωγής ή προσαγωγής, αλλά και των συναδέλφων μας που διατάσσονται να τις εκτελούν. Επιπλέον όμως στην εποχή της θανατηφόρου πανδημίας που βιώνουμε το τελευταίο έτος, η μη ύπαρξη διαχωριστικών υαλοπινάκων στα εν λόγω υπηρεσιακά οχήματα , αποτελεί παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στα μέτρα κατά της διασποράς του covid-19 και είναι αυτονόητο ότι εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων μας , καθώς αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό και να νοσήσουν. Αίτημά μας είναι να εξοπλιστούν άμεσα όλα τα εν λόγω οχήματα της Δ.Α Ροδόπης με άθραυστο υαλοπίνακα για διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων.
  5. Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης και του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία τους .
  6. Με το Π.Δ. 25/11.04.2011 ιδρύθηκε το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να λειτουργεί, κυρίως λόγω της μη εύρεσης κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων. Η λειτουργία όμως της εν λόγω Υπηρεσίας αποτελεί άμεση αναγκαιότητα δεδομένης της λειτουργίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής και του Εφετείου Θράκης. Αιτούμαστε την επίσπευση των διαδικασιών εξεύρεσης κατάλληλων χώρων στέγασης του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής , προκειμένου για την άμεση λειτουργία του και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεών του με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη στελέχωση των Νεοϊδρυθέντων Υπηρεσιών .
  1. Δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος  Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας σε Ελληνικό έδαφος, με προσδιορισμό τουλάχιστον 35 οργανικών θέσεων χαμηλόβαθμου προσωπικού, με παράλληλη ισάριθμη αύξηση των οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεών ,του με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την στελέχωση των Νεοϊδρυθέντων Υπηρεσιών .
  2. Άμεσος εφοδιασμός της Δ.Α. Ροδόπης με ικανό αριθμό λειτουργικών αλεξίσφαιρων γιλέκων , προκειμένου για την αντικατάσταση των υπαρχόντων ληγμένων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Όμως πέραν των τοπικών προβλημάτων, υπάρχουν καυτά κλαδικά ζητήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες αστυνομικούς και ενώ θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί “χθες”, δυστυχώς ακόμη παραμένουν σε εκκρεμότητα με διαχρονική ευθύνη των Κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, οι οποίες όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων μας και δίνουν προεκλογικές δεσμεύσεις για άμεση επίλυση με ένα «μαγικό» τρόπο όταν αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση της Χώρας μας, παθαίνουν ένα ιδιότυπο αλτσχάιμερ και «οι δηλώσεις τους παραμένουν δηλώσεις»….

Ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας θρηνεί διαρκώς θύματα, χωρίς να εξαιρείται ούτε η περίοδος της φονικής επέλασης της πανδημίας του covid-19, εξακολουθεί να μην είναι αναγνωρισμένο ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό το λειτούργημα που επιτελεί αυτό, να μην έχει αυξηθεί το πλαφόν της νυχτερινής απασχόλησής του από 48 σε 64 ώρες, να μην έχει εκδοθεί το νέο Π.Δ. που αφορά την αποζημίωση των οδοιπορικών του εξόδων βάσει των διατάξεων του ν.4336/2015, να μην έχει διευρυνθεί το επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε νομούς της πατρίδας μας που είναι κοντά σε σύνορα, καθώς και να μην έχουν υλοποιηθεί διαχρονικά και επίκαιρα οικονομικά αιτήματα του Κλάδου μας.

Σας καλούμε λοιπόν να αναλάβετε την ευθύνη που έχετε κι εσείς απέναντι στους Έλληνες αστυνομικούς και ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να μας γνωρίσετε ξεκάθαρα τη θέση σας επί των αιτημάτων μας ,καθώς και τις ενέργειες που προτίθεστε να εκδηλώσετε προς την Κυβέρνηση ώστε  πράττοντας το αυτονόητο χρέος σας, να στηρίξετε έμπρακτα την δικαίωσή τους.

Ελπίζουμε να σταθείτε αρωγοί μας στην επίλυση των ανωτέρω κλαδικών και τοπικών προβλημάτων μας, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις συνθήκες εργασίας των μελών μας σε Πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και την ποιότητα της αστυνόμευσης στον Νομό Ροδόπης”.

Η απάντηση του κ. Οικονόμου

“Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και πλέον των διαλαμβανόμενων στο υπ’ αριθ. 7017/4/24353-γ’ από 02-10-2020 Έγγραφό μας, επί της με αριθμό 2676/ 09-09-2020 Αναφοράς του ιδίου Βουλευτή, σας γνωρίζουμε ότι η ουσιαστική αντιμετώπιση των αναφυόμενων ζητημάτων αστυνομικής φύσης, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας αστυνόμευσης όλων των περιοχών, εξαρτάται από ένα συνολικό, συστηματικό και υπεύθυνο σχεδιασμό της οργανωτικής δομής των αστυνομικών Υπηρεσιών, ανά την επικράτεια, καθώς και από την ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Στην κατεύθυνση αυτή επιτεύχθηκε η αναδιοργάνωση – αναδιάταξη όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας [π.δ. 7/2017 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 14), ως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει].

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 68 του ως άνω π.δ/τος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας (Δ.Α.) Ροδόπης, πλέον του Επιτελείου, προβλέπεται να λειτουργούν και να υπάγονται διοικητικά σε αυτή οι εξής Υπηρεσίες: α) Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, β) Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, γ) Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, δ) Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Κομοτηνής, ε) Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, στ) Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών, ζ) Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, η) Αστυνομικός Σταθμός Ξυλαγανής, θ) Αστυνομικός Σταθμός Οργάνης, ι) Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και ια) Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου. Επιπρόσθετα, με τις διατάξεις του άρθρου 100, ορίζονται τα Τμήματα Διαβατηριακού Ελέγχου και η αρμοδιότητά τους για τον έλεγχο της νόμιμης διακίνησης ημεδαπών και αλλοδαπών, ενώ με την υπ’ αριθ. 7001/2/1478-μβ’ από 20-04-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ – 1540), καθορίζονται τα καθήκοντα των εν λόγω Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηριακού ελέγχου στα σημεία αρμοδιότητά τους.

Όσον αφορά δε στο μεθοριακό σημείο Νυμφαίας, καθίσταται γνωστό ότι, δυνάμει του ν. 3780/ 2009 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 133), τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για κοινό έλεγχο σε σχέση με τη διέλευση των συνόρων, με ειδικότερη πρόβλεψη (άρθρο 1 παρ. 6Α) περί της δυνατότητας των Συμβαλλόμενων Μερών να συμφωνήσουν, με την ανταλλαγή γραπτών κοινοποιήσεων, για την επέκταση της εφαρμογής της αναφερόμενης Συμφωνίας και σε άλλα συνοριακά σημεία διέλευσης. Σύμφωνα δε με την υπ’ αριθ. 7001/9/42 από 23-01-2014 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ – 247), το μεθοριακό σημείο Νυμφαία, του νομού Ροδόπης, καθορίζεται ως  σημείο εισόδου προσώπων στο ελληνικό έδαφος και εξόδου από αυτό, ενώ ο διαβατηριακός έλεγχος διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής. Προσέτι, δυνάμει του ν. 4725/ 2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 180), κυρώθηκε η Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για κοινό έλεγχο στη συνοριακή δίοδο Νυμφαίας – Μακάζα, η οποία συνομολογήθηκε με ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων (Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2013 και Σόφια, 17 Ιουλίου 2014, αντίστοιχα).

Επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους, ενώ για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή εδαφικής αρμοδιότητάς τους, αυτές ενισχύονται -έως 30-04 τ.ε.- με 94 αστυνομικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της χρηματοδοτούμενης, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, δράσης με τίτλο «Ενίσχυση της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων με πρόσληψη προσωπικού», από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου υποβλήθηκε Αίτημα Τροποποίησης Χρηματοδότησης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί -μεταξύ άλλων- η πρόσληψη εκατό 100 Συνοριακών   Φυλάκων στη Δ.Α. Ροδόπης.

Πέραν των ανωτέρω, καθίσταται γνωστό ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 32 του ν. 4772/ 2021 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 17), η προθεσμία που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 15 της υποπαρ. Δ9 της παρ. Δ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 94), για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρατείνεται έως 31-12-2021.

Περαιτέρω, όσον αφορά στο ζήτημα του μηχανολογικού εξοπλισμού, καθίσταται γνωστό ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει προμηθευτεί, κατά το παρελθόν, συνολικά 10 διασκευασμένα οχήματα με χωριστό θάλαμο πίσω επιβατών, ενώ αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανανέωση του στόλου οχημάτων με 26 οχήματα που πληρούν τις προδιαγραφές των σχετικών διατάξεων του π.δ/τος 45/ 2008 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 73), με τη συγχρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Δέον δε να σημειωθεί ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 21-12-2020 έως 06-03 τ.ε., έχουν κατανεμηθεί στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 700 αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Τέλος, αναφορικά με τους δείκτες εγκληματικότητας στην εδαφική αρμοδιότητα της Δ.Α. Ροδόπης κατά τον μήνα Ιανουάριο τ.ε., σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα έτους 2020, επισυνάπτεται σχετικός πίνακας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood