Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16/4 η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την υποχρεωτική χρήση των self tests και σε ακόμη τέσσερις τουλάχιστον κατηγορίες εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 19/4 το μέτρο αναμένεται να ισχύσει για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, των εργαζομένων στα δικαστήρια και στους διανομείς (delivery).

Οι εργαζόμενοι θα προμηθεύονται δωρεάν τα self tests από τα φαρμακεία και θα προσκομίζουν στον εργοδότη τους το έγγραφο με το αποτέλεσμα του αρνητικού τεστ προκειμένου να εργαστούν κανονικά. Στην περίπτωση που το τεστ θα είναι θετικό, θα παραμένουν σπίτι τους και θα ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ (επανέλεγχος με rapid test και σε περίπτωση επιβεβαίωσης του θετικού αποτελέσματος, κατ΄οίκον περιορισμό).

Η κυβέρνηση βλέποντας τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που υπήρξαν από την χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου αυτοδιάγνωσης στα Λύκεια αποφάσισε άμεσα να το επεκτείνει και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, με στόχο να μειωθεί η διασπορά της νόσου που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

πηγή: thetoc.gr