“Του φτωχού τ’ αρνί”: Πασχαλινή παράσταση on demand από τον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών, διασκευή του ομώνυμου Πασχαλινού Ζακυνθινού παραμυθιού, από τον καραγκιοζοπαίχτη Δομτζίδη Απόστολο!
Tou_Ftoxou_To_Arni

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει τη νέα Πασχαλινή παράσταση θεάτρου σκιών «Του Φτωχού τ’ αρνί», σε διαδικτυακή μετάδοση On Demand, από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 μέσω του Viva.gr.

Η παράσταση «Του φτωχού τ’ αρνί» είναι μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών, διασκευή του ομώνυμου Πασχαλινού Ζακυνθινού παραμυθιού, από τον καραγκιοζοπαίχτη Δομτζίδη Απόστολο!

"Του φτωχού τ’ αρνί": Πασχαλινή παράσταση on demand από τον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»Κάθε Λαμπρή, ο φτωχός Καραγκιόζης καλείται από κάποιον φίλο του στο Πασχαλινό τραπέζι. Φέτος όμως αλλάζει η τύχη του. Ο Πασάς αποφασίζει να δώσει ένα αρνί στον πιο φτωχό Χριστιανό. Ο Καραγκιόζης είναι ο τυχερός. Πώς όμως θα καταφέρει με αυτό το αρνί να βγει από την υποχρέωση και να καλέσει τους φίλους που τον τραπέζωναν όλα αυτά τα χρόνια; Ο Χατζηαβάτης έχει ένα πονηρό σχέδιο για να «βοηθήσει» τον φίλο του. Οι υποψήφιοι συνδαιτυμόνες προσκαλούνται. Άραγε θα πραγματοποιηθεί το Πασχαλινό τραπέζι ή θα τιναχθεί στον αέρα από το σχέδιο του πονηρού Χατζηαβάτη;

Η συνέχεια στο διαδικτυακό πανί…

Τιμή Εισιτηρίου: 6€

  • Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τον Απόστολο Δομτζίδη, τη Νατάσα Μιχαηλίδου και τις Βαλεντίνα και Ευθυμία Δομτζίδου.

"Του φτωχού τ’ αρνί": Πασχαλινή παράσταση on demand από τον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»Ο θίασος δίνει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα από το 2013. Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου, ο Απόστολος Δομτζίδης, είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οι τρεις καλές συμβουλές» (2016) και «Oι τρεις βλάκες» (2019) που αποτελούν πρωτότυπες παραστάσεις Καραγκιόζη βασισμένες στα ομώνυμα παραδοσιακά παραμύθια. Είναι συνιδρυτής της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού. Έχει βραβευθεί στους 5ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Επίσης, έχει διακριθεί και βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Πανελληνίου Διαγωνισμού Μονόπρακτου). Από το καλοκαίρι του 2020 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων, εκτίθεται μια μεταλλική φιγούρα Καραγκιόζη τριών μέτρων που φιλοτέχνησε ο ίδιος.

"Του φτωχού τ’ αρνί": Πασχαλινή παράσταση on demand από τον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας κ.ά. Τέλος, σε συνεργασία με τους μικρούς αρχαιολόγους της Θράκης σχεδίασε και υλοποιεί εκπαιδευτικά
προγράμματα για τάξεις σχολείων με βιωματικές δράσεις για το θέατρο σκιών. Τον Σεπτέμβρη του 2020 ξεκίνησε την έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη» που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός του θιάσου είναι να φέρει τον Καραγκιόζη στο σήμερα, με τη βοήθεια όλων των τεχνών, σεβόμενος και αναδεικνύοντας την παράδοση του ελληνικού θεάτρου σκιών.

www.talesofkaragiozis.gr/

facebook: paramythiakaragiozi

instagram: talesofkaragiozis

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood