Διαδικτυακή εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για τα 200 χρόνια από το 1821

Ομιλητής ο Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας.
ATT00045 - Αντιγραφή

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00, επιστημονική διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ποιητών – Οι Λογοτέχνες του κόσμου μιλούν για την Ελλάδα του χθες και του αύριο». Συνθέτοντας το ψηφιδωτό της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από τις πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες του 1821 και ατενίζοντας το μέλλον, οι συμμετέχοντες εισηγητές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν και να εκφράσουν το αληθινό μήνυμα της Επανάστασης του 1821 και τη σπουδαιότητά του, για τον σύγχρονο άνθρωπο της εποχής μας, μίας εποχής ραγδαίων εξελίξεων. Η νίκη της τυραννίας αποτελεί νίκη του Πνεύματος και εδραίωση του Πολιτισμού. Τι είδαν οι ποιητές, συγγραφείς και περιηγητές της εποχής; Πώς το Έπος του 1821 ενέπνευσε το έργο τους και πώς εκφράστηκε τούτη η έμπνευση; Αναφορές θα γίνουν στο παράδειγμα του Διονυσίου Σολωμού, του Ανδρέα Κάλβου, αλλά και στην ηρωική αυτοθυσία του Λόρδου Μπάιρον, σε συνεργασία με τον Φιλολογικό Σύλλογο Κισάμου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ και Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, με θέμα: «Ο αγώνας του 1821 στην ελληνική δημοτική ποίηση», Βαγγέλης Κακατσάκης, Δάσκαλος – Συγγραφέας, με θέμα: «3+1 ποιήματα για το 1821» και η κα Ελένη Γεωργακάκη, Φιλόλογος και Πρόεδρος Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου, με θέμα: «Η επαναστατημένη Ελλάδα μέσα από την Ποίηση», με την παράλληλη απαγγελία των Φιλολόγων, Ινώς Γεωργακάκη και Άννας Αννουσάκη, σε επιμέλεια και προβολή φωτογραφικού υλικού Βασιλικής Πέτσκου.

Τον συντονισμό της Εκδήλωσης θα έχει η Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Θεολόγος – Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ.

Η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία για εκπαιδευτικό υλικό προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για τα 200 χρόνια από το 1821

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood