Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας για τη «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο κατόπιν σχετικού αιτήματός της.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας κατέθεσαν την ξεκάθαρη θέση τους όπως αυτή εκφράζεται μέσα από σχετικό ψήφισμα για τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής στο Διδυμότειχο, και τόνισαν την απαίτηση και την πάγια θέση τους να καταστεί το Διδυμότειχο η 5η πανεπιστημιακή πόλη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Όπως τόνισαν, “εθνικοί, οικονομικοί, δημογραφικοί και κοινωνικοί λόγοι συνηγορούν σε αυτό, με βασικότερη προϋπόθεση την άρρηκτη σχέση με το πλέον αυτόνομο, άγονο τύπου Α΄ Γενικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, όπου μία ενδεχόμενη απομάκρυνσή της Σχολής θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και στο Νοσοκομείο. Εξάλλου η συνεχόμενη αναβάθμιση του Νοσοκομείου, η δημιουργία νέων κλινικών και η αύξηση των κλινών, θα υποστηρίξει την εκπαιδευτική λειτουργία της Σχολής”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, “από τη μεριά του ο κ. Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα βρίσκεται στο Μηχανογραφικό η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, αφήνοντας όμως ανοικτό το ζήτημα για την μεθεπόμενη χρονιά. Επίσης, ανακοίνωσε ότι με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συμπεριληφθεί στο Μηχανογραφικό το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο“.

8a028ac7 172003679 167930108525666 6672350889482191528 nΚαταλήγοντας η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει: “Γίνεται αντιληπτό πλέον ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες και στοχευμένες κινήσεις από τον Δήμο Διδυμοτείχου για να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα και να αποδείξουμε ότι πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες, υποστηρίζοντας αυτά τα οποία αξιώνουμε. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παραχωρηθούν κτήρια και υποδομές, να διευκολυνθούν σε όλα τα επίπεδα οι λειτουργίες των σχολών, η εξυπηρέτηση των καθηγητών και των φοιτητών. Καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για την κατασκευή πανεπιστημιακών υποδομών που απαιτούνται“.