Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπό των Βουλγάρων και των Νεοτούρκων αναιρεθέντων πατέρων και αδελφών ημών Θρακών, κατά τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού, τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, στο μνημείο των θυμάτων των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής.

Το “παρών”, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, έδωσαν πιστοί και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων που έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο.

Σχετική ομιλία πραγματοποίησε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χρήστος Μορφακίδης.

Τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης, Γιάννης Μουρτίδης.

“Είναι χρέος όλων μας αφενός η απόδοση τιμής και μνήμης εις τους προγόνους μας, και αφετέρου η μίμηση του απαράμιλλου θάρρους που επέδειξαν και θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος”, τόνισε ο Επίσκοπος.

Κομοτηνή: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Κομοτηνή: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού Κομοτηνή: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού ΕλληνισμούΚομοτηνή: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού ΕλληνισμούΚομοτηνή: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού ΕλληνισμούΚομοτηνή: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμούφωτογραφίες: Γεώργιος Νάκος