[VID] Ιλχάν Αχμέτ: “Επιζητείται πολιτική βούληση για την ομαλή λειτουργία των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων”

[VID] Ιλχάν Αχμέτ: "Επιζητείται πολιτική βούληση για την ομαλή λειτουργία των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων".
Screenshot_1348

Για “μείζον ζήτημα αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων της Θράκης”, εν όψει και της κατάθεσης 967 υπογραφών, έκανε λόγο ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ σε δήλωσή του ενώπιον του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Κωνσταντίνου Μπαντίκου.

Για το ίδιο θέμα ο Ιλχάν Αχμέτ μίλησε και στις 9-2-2021 στη Βουλή ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ:

«Επιζητείται πολιτική βούληση για την ομαλή λειτουργία των σχολικών εφοριών» 

«Η πολιτική ευθύνη βαρύνει το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου. Εσείς ως περιφερειακός διευθυντής εκτελείτε κάποιες εντολές. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, μπορεί νομικά και πολιτικά το θέμα αυτό με μία τροπολογία να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, να ρυθμιστεί το θέμα της παράτασης της θητείας των προηγούμενων σχολικών εφοριών, όπως έγινε και με άλλους φορείς στην Ελλάδα. Άρα, εδώ λείπει η πολιτική βούληση μέχρι στιγμής και γι αυτό μαζευτήκαμε εδώ σήμερα όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Μέχρι σήμερα οι εκλογές πήραν επτά παρατάσεις και γι αυτό υπάρχουν οι υπογραφές 967 ανθρώπων, σύσσωμων δηλαδή των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων και αυτό καταδεικνύει ότι δεν αφορά το θέμα αυτό μόνο πολιτικούς ή μια μερίδα ανθρώπων της Μειονότητας, αλλά φορά κ. Διευθυντά το σύνολο της κοινωνίας. Σας τα αναφέρω αυτά προκειμένου να τα μεταφέρετε στην πολιτική ηγεσία, στην κυβέρνηση, γιατί είναι εκείνη που εδώ και έξι μήνες κλείνει τα αυτιά της σε αυτό το δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα αυτών των ανθρώπων, της μειονοτικής εκπαίδευσης συνολικά που δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση. Κάθε καθυστέρηση στην επίλυση αυτού του ζητήματος είναι επιζήμια. Ευχόμαστε, μετά από αυτή την σημερινή καθολική παρέμβαση να βρεθεί η δέουσα νομική δυνατότητα με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την πανδημία προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην λειτουργία των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων της Θράκης. Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να προβληθεί η πολιτική βούληση εκ μέρους σας».

Η ομιλία του Ιλχάν Αχμέτ στη Βουλή:

“Κυρία Υπουργέ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 έληξαν οι θητείες των αιρετών οργάνων των σχολικών εφορειών των μειονοτικών σχολειών της Θράκης που αποτελούν αποφασιστικά όργανα διοίκησής τους, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Όμως, και ενώ αυτό συνέβη εντός χειμερινών διακοπών και αναστολών λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω Covid,  δόθηκε ελάχιστος χρόνος προκειμένου να κατατεθούν οι υποψηφιότητες με αποτέλεσμα των αποκλεισμό δεκάδων ενδιαφερομένων από την διαδικασία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δίνονται διαδοχικές παρατάσεις στην προκήρυξη των εκλογών ( 4 μέχρι σήμερα που μιλάμε) που ακυρώνονται από κάθε φορά νεότερες οδηγίες που εκδίδει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εκπρόσωποι όμως αυτών των σχολικών εφορειών χωρίς τη νόμιμη ανανέωση των θητειών τους, δεν δύναται να κάνουν καμία οικονομική συναλλαγή με τις τράπεζες για την χρηματοδότηση άμεσων αναγκών των σχολειών τους, αφού λείπουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα και δεν αναγνωρίζονται ως τέτοια οι εξουσιοδοτήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή. Προς τούτο, η σχολική κοινότητα των σχολικών εφορειών των μειονοτικών σχολειών της Θράκης ζητά: 1) Να πραγματοποιηθούν, με όλα τα αναγκαία μέσα προφύλαξης και περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, άμεσα εκλογές στις σχολικές εφορείες στα μειονοτικά σχολεία Ροδόπης και  Ξάνθης. 2) Σε κάθε περίπτωση, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, να ανακληθεί η προκήρυξη των εκλογών για την ανανέωση της θητείας των μελών των σχολικών εφορειών που ολοκληρώθηκε στις 31-12-2020 και να παραταθεί για ένα χρόνο με τις παρούσες εκλεγμένες διοικήσεις, έως και τις  21-12-2021.  Καλούμε, συνεπώς, το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει το ζήτημα άμεσα είτε με διενέργεια εκλογών, όπως το ίδιο τις προέκρινε και προκήρυξε – και μάλιστα τον Δεκέμβριο – εν μέσω διακοπών και αναστολών λειτουργίας των  σχολικών μονάδων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει στην  αυτονόητη παράταση των θητειών των σχολικών εφορειών και την μετάθεση των εκλογών ώστε αυτές να διεξαχθούν κανονικά και χωρίς ασφυκτικούς χρονικούς και θεσμικούς περιορισμούς που θέτουν εν αμφιβόλω την ακόλλητη  συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του συνόλου της σχολικής κοινότητας των μειονοτικών σχολείων της Θράκης”.

 

 

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood