Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου, “η οποία έχει υποβαθμισθεί στο όνομα της πανδημίας”, όπως καταγγέλλει.
Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, επανέφερε εμφατικά το θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους του συστήματος για την αλλαγή της διαδικασίας, με την ‘Ολγα Γεροβασίλη να ζητεί την κλήση της υπεύθυνης εταιρίας για επίσημη ενημέρωση, διαφορετικά, όπως διεμήνυσε, “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες”, κάτι για το οποίο προειδοποίησε πρόσφατα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη ζήτησε να επανέλθει σε πλήρη σύνθεση η λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, επικαλούμενη την άρση ορισμένων περιορισμών, όπως το άνοιγμα των Λυκείων.
Σημειώνεται, ότι ενώ το Σώμα της Διάσκεψης αποτελείται από 25 μέλη, την περίοδο της καραντίνας λειτουργεί με μόνο από έναν εκπρόσωπο κάθε κόμματος.