Στη Βουλή οι προτάσεις-αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, από τον Ιλχάν Αχμέτ

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
ΙΛΧΑΝ ΟΚ
Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη αντιστοίχως, με τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής για την στήριξη του εμπορίου εν όψει της επανεκκίνησης της οικονομίας, κατέθεσε ο Βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν.
Η Κοινοβουλευτική Αναφορά:
“Θέμα: «Προτάσεις για τη στήριξη της επανεκκίνησης του εμπορίου». Κύριοι υπουργοί. Με την παρούσα αναφορά μου καταθέτω τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου της Ροδόπης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επαναλειτουργία της αγοράς ώστε να καταστούν βιώσιμες οι εμπορικές επιχειρήσεις και να στηριχτούν στο πρώτο δύσκολο διάστημα της επαναλειτουργίας τους. Βασικό αίτημα των ανθρώπων της αγοράς είναι η άμεση ρευστότητα, καθώς θα κληθούν να προμηθεύσουν  τα καταστήματα τους με νέα εμπορεύματα για τη προσεχή σεζόν.  Το βασικό κεφάλαιο αγοράς  για τη κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών ξεπερνά το 45% του κύκλου εργασιών , τη στιγμή που η μείωση του κύκλου εργασιών σε τοπικό επίπεδο ξεπέρνα το 82%. Συγκεκριμένα τα μέτρα στήριξης που προτείνονται είναι τα εξής:
  • Παροχή   κεφαλαίου κίνησης με σκοπό την αγορά εμπορευμάτων για το πρώτο διάστημα επανεκκίνησης της λειτουργίας του λιανικού εμπορίου.
  • Ποσό ενίσχυσης επτά τοις εκατό (7%) επί του κύκλου εργασιών του ΚΑΔ της επιχείρησης.
  • Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους , για διάστημα τουλάχιστον έξη μηνών.
  • Δημιουργία ειδικού ακατάσχετου τροφοδότη  λογαριασμoύ.
  • Επαναφορά του μέτρου που αφορά την έκπτωση 25%  στις εμπρόθεσμες καταβολές δόσεων των βεβαιωμένων (μη ληξιπρόθεσμων) Φορολογικών  υποχρεώσεων καθώς και υποχρεώσεων ΕΦΚΑ .

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας που θα δικαιώσουν τις δίκαιες προσδοκίες για την ασφαλή επάνοδο μετά τον κυκεώνα της πανδημίας αυτού που ονομάστηκε κατά καιρούς ως «ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Η επιστολή που έχει στείλει στους Υπουργούς και κοινοποίησε στους Βουλευτές της Ροδόπης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής:

“Θέμα: “Προτάσεις για τη στήριξη της επανεκκίνησης του εμπορίου”.  Αξιότιμοι Κύριοι. Κύριο μέλημα για τη επαναλειτουργία της αγοράς είναι να καταστούν βιώσιμες οι εμπορικές επιχειρήσεις και να στηριχτούν στο πρώτο δύσκολο διάστημα .  Βασικό αίτημα των συναδέλφων μας είναι  η άμεση ρευστότητα, καθώς θα κληθούν να προμηθεύσουν  τα καταστήματα τους με νέα εμπορεύματα για τη προσεχή σεζόν.  Tο βασικό κεφάλαιο αγοράς  για τη κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών ξεπερνά το 45% του κύκλου εργασιών , τη στιγμή που η μείωση του κύκλου εργασιών σε τοπικό επίπεδο ξεπέρνα το 82%. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα με αποτέλεσμα να έχουν σωρεύσει από την αρχή της πανδημίας τεράστια αποθέματα (στοκ) εμπορευμάτων της περασμένης σεζόν, υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο και χρέη προς τα πιστωτικά ιδρύματα.  Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση παροχή κεφαλαίου κίνησης,  προκειμένου να  αντεπεξέλθουν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους και να στηρίξουν τις θέσεις εργασίας, τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα τα μέτρα στήριξης που προτείνουμε είναι τα εξής:

  • Παροχή κεφαλαίου κίνησης με σκοπό την αγορά εμπορευμάτων για το πρώτο διάστημα επανεκκίνησης της λειτουργίας του λιανικού εμπορίου.
  • Ποσό ενίσχυσης επτά τοις εκατό (7%) επί του κύκλου εργασιών του ΚΑΔ της επιχείρησης.
  • Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους , για διάστημα τουλάχιστον έξη μηνών.
  • Δημιουργία ειδικού ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμoύ.
  • Επαναφορά του μέτρου που αφόρα την έκπτωση 25%  στις εμπρόθεσμες καταβολές δόσεων των βεβαιωμένων (μη ληξιπρόθεσμων) Φορολογικών  υποχρεώσεων καθώς και υποχρεώσεων ΕΦΚΑ.

Με τιμή

Η Πρόεδρος, Κυριακή Κωνσταντινίδου

Ο Γραμματέας, Κασάπης Γεώργιος”. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood