Τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο Πρόεδρος Παντελής Μαγαλιός, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Ταπατζάς και ο Ταμίας Γιώργος Χατζηαθανασίου, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, και του κατέθεσαν υπόμνημα για να προχωρήσει η πραγματοποίηση της νέας επένδυσης της ΔΕΗ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, μετά τη χορήγηση άδειας από τη Ρυθμική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την παραγωγή ρεύματος με νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 665 MW.

Ο Βουλευτής από την πλευρά του τους ενημέρωσε για τις συναντήσεις και τις συνομιλίες που είχε με τη διεύθυνση και τους εκπροσώπους των δύο σωματείων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, ενώ έκανε γνωστό στη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ότι “είναι πλέον στην ευθύνη της κυβέρνησης για το αν θα προχωρήσει η κατασκευή της νέας μονάδας της ΔΕΗ στην Κομοτηνή”.

Ο κ. Χαρίτου διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός “στις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναληφθούν από τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής για τη διεκδίκηση του έργου”, και γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει και ο ίδιος ανάλογη πρωτοβουλία στη Βουλή.

e25dcc10 voyleytis rodopis dimitris charitoy dioikisi ergatoypallilikoy kentroy komotinis