Συνεχίζεται σήμερα ο εφοδιασμός των φαρμακείων της Ροδόπης με τα τεστ ταχείας αυτοδιάγνωσης του κορωνοϊού Covid-19 (self tests), διαδικασία που ξεκίνησε από εχθές.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος, ενσκήπτουν θέματα που αναμένεται να προκαλέσουν δυσλειτουργίες, όπως ο τρόπος συσκευασίας των τεστ και οι μικρές ποσότητές τους, καθώς και το οτι “τελικώς τα τεστ δεν είναι εύχρηστα”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως “φοβάμαι οτι θα ταλαιπωρηθούμε και εμείς και οι συμπολίτες μας”.

d0c0a2da dsc01248
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος.

Τα τεστ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από σήμερα, και ο κ. Τσαπέκος υπενθυμίζει οτι σε αυτή τη φάση διατίθενται μόνο σε μαθητές Λυκείου και σε εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και οτι δεν θα διενεργούνται τεστ εντός των φαρμακείων.

Ακόμη, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, απευθύνει παράκληση οι μη δικαιούχοι αυτής της φάσης να μη σπεύσουν στα φαρμακεία, και οι δικαιούχοι, αφενός να μην απευθύνονται στα φαρμακεία κατά τις ώρες που αυτά εφημερεύουν/διανυκτερεύουν, και αφετέρου να έχουν τον ΑΜΚΑ τους σημειωμένο σε χαρτί.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσαπέκος υπογραμμίζει πως όλοι οι φαρμακοποιοί θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών για ενημέρωση, διευκρινίσεις και συμβουλές.