48 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε στην Κομοτηνή το “Χαμόγελο του Παιδιού” ως επικεφαλής εταίρος του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II» του προγράμματος “Interreg V-A Greece-Bulgaria” 2014-2020», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή του – εταίρου του έργου – Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Δήμου Κομοτηνής, και σε συνεργασία με το «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και την Ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, με σκοπό την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων κανόνων για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της δράσης.

Χάρη στην άμεση και συγκινητική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς συγκεντρώθηκαν 48 φιάλες αίματος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Δήμου Κομοτηνής, Αθανάσιος Λάπατας, συνεχάρη το “Χαμόγελο του Παιδιού” για το “σπουδαίο έργο του” και την εν λόγω δράση, εξήρε την “άψογη συνεργασία των εμπλεκομένων μερών” και “την πολύτιμη συνεισφορά της ομάδας ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ”, ενώ απηύθυνε “θερμές ευχαριστίες στους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα”.