Έφτασαν και στα φαρμακεία της Κομοτηνής οι πρώτες παρτίδες των αυτοδιαγνωστικών τεστ (Self Tests) ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως σε αυτή τη φάση τα τεστ προορίζονται μόνο για τους 370.000 μαθητές Λυκείων και εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους (στην επόμενη φάση self tests θα διατεθούν στις ηλικίες 18-64 ετών, και εν συνεχεία στους άνω των 67 ετών).

Τα τεστ για τους μαθητές θα παραλαμβάνουν οι γονείς και οι μαθητές θα τα κάνουν στο σπίτι, 24-48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τα θετικά θα πρέπει να καταχωρούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Μόνο οι μαθητές με αρνητικό τεστ θα μπορούν να συμμετέχουν στα μαθήματα.

Κάθε φαρμακείο παραλαμβάνει σε πρώτη φάση 75 τεμάχια.

Η διάθεση των τεστ αρχίζει από την Πέμπτη 8/4 στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή 9/4 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ca5821b6-dsc01238Oι φαρμακευτικοί σύλλογοι, για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της διαδικασίας, για λόγους δημόσιας υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας, απευθύνουν έκκληση, αφενός στους μη δικαιούχους αυτής της φάσης να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για προμήθεια τεστ, αφετέρου στους δικαιούχους να προγραμματίζουν την την προμήθεια των τεστ σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά και να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Δείτε εδώ (+video) περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες.

f2a9aade-screenshot-1338b4c1bc00-dsc01245cc13fea7-dsc01234