Επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, και συζήτησε με τον Διευθυντή της Μονάδας Περικλή Στρατηγόπουλο και τους εκπροσώπους των δύο σωματείων εργαζομένων, “Σπάρτακος” και “ΕΤΕ”, για την προοπτική της δημιουργίας νέας, σύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο, που θα διαδεχθεί την υπάρχουσα.

Η απόφαση της Ρυθμικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να χορηγήσει τη σχετική άδεια, ήταν η αφορμή για την επίσκεψη του Βουλευτή.

[VID] Χαρίτου: "Η κυβέρνηση να διασφαλίσει τη δημιουργία της νέας Μονάδας της ΔΕΗ στην Κομοτηνή"Από το σημείο της έγκρισης από τη ΡΑΕ μέχρι να συζητούμε επί πραγματικών δεδομένων για τη δημιουργία της μονάδας, χρειάζεται να διανυθεί μία μεγάλη απόσταση, υπογράμμισε ο κ. Χαρίτου, και πρόσθεσε: “Είναι πλέον στην ευθύνη της κυβέρνησης να αναλάβει άμεσα την πολιτική δέσμευση ότι θα εντάξει τη νέα μονάδα στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και θα θέσει το έργο σε άμεση προτεραιότητα. Είναι βέβαιο ότι η δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας μπορεί να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της εργασίας στην περιοχή, που σηκώνει ένα μεγάλο ενεργειακό βάρος για όλη τη χώρα. Επείγει να υπάρξει πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ως προϋπόθεση για να υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο από τη ΔΕΗ και να προχωρήσουν μια σειρά ενεργειών εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος, διαφορετικά η απόφαση της ΡΑΕ κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων της ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή”.

[VID] Χαρίτου: "Η κυβέρνηση να διασφαλίσει τη δημιουργία της νέας Μονάδας της ΔΕΗ στην Κομοτηνή"“Να χρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης”

Στις συνομιλίες του με τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους, ο κ. Χαρίτου  τόνισε ακόμη ότι “ένα τέτοιο σημαντικό έργο που θα χρηματοδοτηθεί από τη ΔΕΗ, θα μπορούσε να ενταχθεί κατά ένα μέρος του για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να διασφαλιστεί η κατασκευή του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι από τα 31 δισ. του Ταμείου, τα 10 δισ. αφορούν την ενέργεια”.

Ο Δημήτρης Χαρίτου ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την ενημέρωση που του παρείχαν, και επεσήμανε με έμφαση: “Χρειάζεται η τοπική κοινωνία, οι παραγωγικοί φορείς, η αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλία ώστε να διεκδικηθεί το έργο”.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει να υπάρξουν δεσμεύσεις από πλευράς της κυβέρνησης για το αν θέλει ή όχι να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.