• Επίσκεψη Ιλχάν Αχμέτ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού.
  • Ιλχάν Αχμέτ: “Ώρα πράξεων και όχι λόγων, για αγρότες και κτηνοτρόφους της Θράκης”.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την ενίσχυση του μπασμά, ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, επισκέφθηκε τον υπουργό στο υπουργείο, προκειμένου να εξειδικεύσει την πρότασή του, η οποία κατατέθηκε και στη διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης και αφορά στην «Ειδική ανά Εκμετάλλευση Ενίσχυση Αγροτών σε Ορεινές και Μειονεκτικές περιοχές της Χώρας».

Πρόκειται για τον καρπό πολυετούς έρευνας, που έλαβε υπ’ όψη της τα ευρωπαϊκά και εθνικά δεδομένα με γνώμονα και την εμπειρία που αποκόμισε ο ίδιος ο Ιλχάν Αχμέτ από τις επαφές του με τον Τάσο Χανιώτη και άλλους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του τομέα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, καθώς και την διεξοδική γνώση του πεδίου του πρωτογενούς τομέα στην Θράκη.

Παράλληλα, ο βουλευτής Ροδόπης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση συγκρότηση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που υποσχέθηκε ο κ. Λιβανός, ως πρόκριμα για την ανάταξη των απωλειών των καλλιεργητών μπασμά στην Θράκη από τις ζημιές του 2018 και τις συνέπειες της πανδημίας και των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών του τελευταίου έτους.

Ακόμη ο Ιλχάν Αχμέτ επέμεινε στην πρότασή του για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης ως έργου «Εθνικής Στρατηγικής Σημασίας» του φράγματος του Κομψάτου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τεράστια σημασία στήριξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Θράκη και την Ροδόπη.

Εξάλλου, η τομεακή σύνθεση της απασχόλησης καταδεικνύει τη μεγάλη εξάρτηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο απασχολείται ακόμα και σήμερα ποσοστό που αγγίζει το 30% του ενεργού πληθυσμού.

8e44a4ab ilxan livanosΗ δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ μετά τη συνάντηση:

«Ανταποκρίθηκα στην δημόσια πρόσκληση του κ. Λιβανού από του βήματος της Βουλής για συνάντηση μαζί του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αφού τού επεσήμανα τα όσα έχουν συμβεί στο προηγηθέν χρονικό διάστημα της παρούσας διακυβέρνησης, με τις ανακολουθίες και τις πλημμέλειες που έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, τού παρουσίασα αναλυτικά τις προτάσεις και θέσεις μου για τον πρωτογενή τομέα της Θράκης και της Ροδόπης ειδικότερα. Η θέση μου είναι να μάχομαι δίπλα στους πολίτες και να διεκδικώ εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Γι’ αυτό και σήμερα, μετά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήθηκε εκ μέρους μου πρόσφατα στην Βουλή, είχα την ευκαιρία να θέσω και από κοντά  στον κ. Λιβανό το διεκδικητικό πλαίσιο για τη Θράκη. Άλλωστε, ακόμα και η επίσκεψη της διακομματικής επιτροπής έγινε στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ήταν σήμερα μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επικαιροποιηθούν τα ζητήματα και ενώπιον του νέου υπουργού. Τελούμε σε ενεργητική αναμονή για τα υπεσχημένα και πιέζουμε για να μετατραπούν σε εφαρμόσιμες πολιτικές επί του πεδίου οι διακηρύξεις για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα στην Θράκη, που τόσο ανάγκη το έχει».

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Ειδική ανά Εκμετάλλευση Ενίσχυση Αγροτών σε Ορεινές και Μειονεκτικές περιοχές της Χώρας»

63f15030 protasi gia stremmatiki enischysi page 0001 5ef6d4e3 protasi gia stremmatiki enischysi page 0002 c146ff1f protasi gia stremmatiki enischysi page 0003 487c65e3 protasi gia stremmatiki enischysi page 0004 e83391bf protasi gia stremmatiki enischysi page 0005 fb998f39 protasi gia stremmatiki enischysi page 0006 bf1f0d41 protasi gia stremmatiki enischysi page 0007 f262af08 protasi gia stremmatiki enischysi page 0008 1e076d4e protasi gia stremmatiki enischysi page 0009 1fa90267 protasi gia stremmatiki enischysi page 0010 1d7a03ed protasi gia stremmatiki enischysi page 0011 a8afd266 protasi gia stremmatiki enischysi page 0012 d2e3c449 protasi gia stremmatiki enischysi page 0013 72ae4665 protasi gia stremmatiki enischysi page 0014