Ενθαρρυντικά στοιχεία εμφανίζουν το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι υιοθεσίες σκύλων που φιλοξενούντα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, καθώς ανέρχονται σε 122: 30 τον Ιανουάριο, 40 τον Φεβρουάριο, και 52 τον Μάρτιο.

Η δυναμική παρουσία του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής βρίσκει με επιτυχία στέγη σε εκατοντάδες αδέσποτα ετησίως, αλλά και συντροφιά σε άτομα που αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα.

Όλα τα αδέσποτα ζώα που παραχωρούνται προς υιοθεσία, έχουν λάβει τη μέριμνα των υπηρεσιών του Κυνοκομείου, δηλαδή είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα, και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), όπως ορίζεται από τον νόμο.

280fce16 screenshot 1312Όλες οι υιοθεσίες γίνονται με απόλυτα νόμιμο τρόπο, και μάλιστα το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, όπως και τα στοιχεία του σκύλου, δηλώνονται από το Κυνοκομείο στη βάση δεδομένων του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενώ προϋπόθεση για την υιοθεσία αποτελεί ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει αστυνομική ταυτότητα και ΑΦΜ. Σημειώνεται πως το ΥΠΑΑΤ, στοχεύοντας στη διασφάλιση της προστασίας και της ευζωίας των ζώων, και στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενεργοποίησε τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας (webservice).

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν έναν νέο φίλο, μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής στο facebook:

https://www.facebook.com/groups/508868182600163

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δημοτικό Κυνοκομείο: 25310 84675. Για τη μετάβαση στο Κυνοκομείο προϋποτίθεται επικοινωνία και ραντεβού. Ωράριο λειτουργίας: 11:00 – 13:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

e464be03 screenshot 1311