«Χωρίς στήριξη από την Περιφέρεια οι κάτοικοι των οικισμών της Οροσειράς της Ροδόπης αλλά το χειρότερο χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον», υποστηρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Ιρφάν Χατζηγκενέ.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

“Κατά την 5η συνεδρίαση του Π.Σ. συζητήθηκε η επερώτηση της παράταξής μας με τίτλο «Ποιες ενέργειες έχουν σχεδιαστεί ή γίνονται για την στήριξη του πληθυσμού της οροσειράς της Ροδόπης που βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο». Η οροσειρά της Ροδόπης αποτελεί τόπο μόνιμης κατοικίας δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Σε όλη την έκταση της αντιμετωπίζει προβλήματα κοινά. Είναι γνωστή η συνεχόμενη μείωση των εισοδημάτων, η έλλειψη επαγγελματικών προοπτικών και η συνεχής μετανάστευση των κατοίκων της!

Η απάντηση της Περιφερειακής Διοίκησης δυστυχώς δεν αφήνει καμία ελπίδα στους κατοίκους που έχουν απομείνει. Καμία πρόνοια και κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους μας. Η υποκρισία συνάντησε το αποκορύφωμά της όταν ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων παραπέμφηκε σε μία συνεργασία με το Πανεπιστήμιο χωρίς χρονοδιάγραμμα. Ελπίζουμε να διορθωθεί και μία περιοχή με τεράστιο πλούτο να βρει το δρόμο της. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε «οι ενοχλητικοί» προς τη διοίκηση μήπως και την ξυπνήσουμε από το λήθαργο της. Το οφείλει στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης”.