Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Το νοσοκομείο Κομοτηνής επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Το νοσοκομείο Κομοτηνής επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
166747300_10222400932603970_6581665223250705961_n

Επίσκεψη στο Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποίησαν η Συντονίστρια και ο υπεύθυνος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Ροδόπης.
Στη συνάντηση με τη Διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκφράστηκε η αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ σε αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας και η “ανάγκη γενναίας ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με επιπλέον πόρους, ανθρώπινους και υλικούς”.
Τονίστηκε ακόμη οτι “στην περιοχή μας παρ’ όλο που το Σισμανόγλειο δεν αποτέλεσε αποκλειστικό νοσοκομείο covid, και είναι δυστυχώς το πιο γερασμένο νοσοκομείο πανελλαδικά, κατάφερε με την ανυπέρβλητη προσφορά όλου του υγειονομικού προσωπικού να ανταπεξέλθει στις κρίσιμες καταστάσεις της κορύφωσης της πανδημίας, αν και η όποια ενίσχυση του έγινε σχετικά αργά, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας”.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ανέφεραν ακόμη: “Είναι κοινή διαπίστωση, ότι υπάρχει πλήρης αποδιοργάνωση της λειτουργίας των νοσοκομείων πανελλαδικά – με συνθήκες «ιατρικής πολέμου» – και είναι προφανής η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο διττό τους ρόλο, της φροντίδας δηλαδή των περιστατικών covid αλλά και της κάλυψης όλων των υπόλοιπων αναγκών νοσηλείας του πληθυσμού. Η Διοίκηση εδώ, σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φαίνεται πως προσπαθεί μέσα σε αυτές τις συνθήκες να κάνει ότι είναι δυνατό για να εγγυηθεί ότι δεν θα μείνει κανένας ασθενής (με covid ή άλλο νόσημα) αβοήθητος και χωρίς αξιόπιστη περίθαλψη. Δυστυχώς η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που κάνουν παραπάνω από όσα επιτρέπουν οι αντοχές τους, κυρίως λόγω πολιτικών επιλογών και δεσμεύσεων, όχι απλώς δεν «κάνει τα πάντα» όπως ισχυρίζεται, αλλά δεν κάνει ούτε όσα πρέπει, ούτε όσα μπορεί”.

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και ένα χρόνο, με κυρίαρχα “την ασθένεια μεγάλου μέρους του προσωπικού λόγω των συνθηκών του νοσοκομείου και την κούραση του προσωπικού που επιβαρύνεται με την αναστολή των αδειών τους, αλλά και την μη αναγνώριση του συνόλου του έργου που προσφέρουν, από την κυβέρνηση, με την συνεχή άρνηση να προστεθεί ο κλάδος τους στα βαρέα και ανθυγιεινά”.

Στις δηλώσεις τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ανέφεραν: “Δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ανάγκη και σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης, βασιζόμενοι πάντα στις αρχές που ήδη είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ενίσχυση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας – με την ίδρυση των ΤΟ.Μ.Υ. – και την αποσυμφόρηση του υγειονομικού βάρους από το δευτεροβάθμιο σύστημα των νοσοκομείων”.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσαν: “Και βέβαια, τονίστηκε ότι η προγραμματική συμφωνία που είχε κάνει η προηγούμενη ηγεσία με το Ίδρυμα Σ.Νιάρχος σχετικά με το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής εξασφάλιζε τον δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, κάτι που επιτηδευμένα κατάφερε να αλλάξει η Κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη, προωθώντας τις ιδεοληψίες της περί ιδιωτικοποίησης των πάντων, και κυρίως της Υγείας. Το αφήγημα της «θωράκισης» του ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, μια υγειονομική τραγωδία με δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ είναι σε εξέλιξη και αυτό που προέχει σήμερα είναι η μάχη για τη ζωή, η συστράτευση των πάντων για να μείνει όρθιο το ΕΣΥ και οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», η με κάθε τρόπο διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της κοινωνική συνοχής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood