Το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί οτι:

Σε εφαρμογή της υπ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 20651 ΚΥΑ (ΦΕΚ 13088/03-04-2021), επιτρέπονται:

  • η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου έως οκτώ μέτρων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης ενάμιση μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, καθώς και της χρήσης μάσκας.
  • η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης).
  • η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης).

Για κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους στο σημείο διενέργειας της ερασιτεχνικής αλιείας, ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το πλωτό μέσο, θα πρέπει να γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο, ενώ κατά τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 6 το πρωί της 12 Απριλίου, η μετακίνηση επιτρέπεται και με χρήση οχήματος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Λιμενικής Αστυνομίας στο τηλέφωνο 25410-96666 (εσωτερικό 111).