Οι 370.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων, θα έχουν προτεραιότητα στην πρόσβαση στα δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης (self tests) που θα διατίθενται από την Τετάρτη 7 Απριλίου από τα 11.000 φαρμακεία της χώρας.

Οι πρώτες παρτίδες με 900.000 τεμάχια που εισήχθησαν, όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα του OPEN, έφτασαν το πρωί του Σαββάτου σε φαρμακαποθήκη στο Μαρκόπουλο, παρουσία υπεύθυνων από την Πολιτική Προστασία, το Υπουργείο Υγείας και διάφορες άλλες αρμόδιες Αρχές.

Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Λυκείων κατά προτεραιότητα τα πρώτα self testsΤα τεστ θα παραλαμβάνουν οι γονείς με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και οι μαθητές θα τα κάνουν στο σπίτι, 24-48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τα θετικά θα πρέπει να καταχωρούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα selftesting.gov.gr. Μόνο οι μαθητές με αρνητικό τεστ θα μπορούν να συμμετέχουν στα μαθήματα.

Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Λυκείων κατά προτεραιότητα τα πρώτα self testsΣτην επόμενη φάση τα self tests θα διατεθούν στις ηλικίες 18-64 ετών, και εν συνεχεία στους άνω των 67 ετών.

Την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα θα παραλάβει ακόμη ένα εκατομμύριο τεστ.