Μια από τις πρώτες πτήσεις με Ισραηλινούς τουρίστες έφτασε σήμερα στην Αθήνα από το Τελ Αβίβ.

Στα χέρια τους κρατούσαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με ισχύ για έξι μήνες, και το οποίο τους επιτρέπει να ξεκινήσουν αμέσως τις διακοπές τους, χωρίς καραντίνα.

[VID] Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ανά χείρας έφτασαν οι πρώτοι Ισραηλινοί τουρίστες“Κάναμε το εμβόλιο κυρίως επειδή θέλαμε να επισκεφθούμε την Ελλάδα”, δήλωσαν στην κάμερα του ΟΡΕΝ TV που βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η χώρα μας βρίσκεται – παραδοσιακά άλλωστε – ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εξ ου και εκτός από το Ισραήλ – αλλά και τη Σερβία – ετοιμάζονται ανάλογες διμερείς συμφωνίες με ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Ρουμανία, Πολωνία και Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, αν ξένοι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα εντοπιστούν θετικοί στον Covid-19, θα απομονώνονται και θα παρακολουθούνται, ενώ αν χρειαστούν νοσηλεία η χώρα μας θα την παράσχει δωρεάν.

Εν τω μεταξύ, 187 Ολλανδοί και Ολλανδέζες έχουν ετοιμάσει τις βαλίτσες τους για να συμμετάσχουν στο “πείραμα της Ρόδου”.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του OPEN TV: