Χαρίτου: “Ναυάγησαν στη Ροδόπη οι εμβολιασμοί”

"Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ απαντά στις υπαρκτές ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας",
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ (12)

“Το σχέδιο εμβολιασμών στη Ροδόπη ναυάγησε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ροδόπης του της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Χαρίτου, στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την παρουσίαση του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, με βασικό εισηγητή τον τέως υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Ακόμη, ο Βουλευτής, υπογράμμισε οτι “το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ απαντά στις υπαρκτές ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας”, εξαίροντας την προσφορά του υγειονομικού προσωπικού “που εδώ κι έναν χρόνο δίνει τη μάχη για να αναχαιτιστούν τα κύματα της πανδημίας, καλύπτοντας τις ανεπάρκειες μιας κυβέρνησης που αρνείται πεισματικά να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτό”.

Χαρίτου: "Ναυάγησαν στη Ροδόπη οι εμβολιασμοί"Ο κ. Χαρίτου επέκρινε τους “εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς εμβολιασμών στη Ροδόπη”. Μέχρι τις 31 Μαρτίου εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις μόλις 3.731 άτομα, γεγονός που κατατάσσει τον νομό τελευταίο στην ΑΜ-Θ και που κατά τον Βουλευτή “αποδεικνύει ότι όλοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και οι πανηγυρισμοί της εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ναυάγησαν”.  Για το θέμα, μάλιστα, πρόκειται ο ίδιος να αναλάβει πρωτοβουλία για άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο”.

Αναφερόμενος στο σχέδιο που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ, ανέφερε: “Η πανδημία και οι συνέπειές της λειτούργησαν ως ένα μεγάλο κάτοπτρο που πάνω του εμφανίστηκαν όλες οι παθογένειες και όλα τα διαχρονικά ελλείμματα του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε αυτήν την αναγκαιότητα απαντά η πρόταση για το νέο ΕΣΥ που κατατέθηκε στην δημόσια συζήτηση. Ένα σχέδιο που έχει σαφείς στόχους καθολικής και ισότιμης πρόσβασης όλων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Έχει στοχευμένες  προτεραιότητες υποστήριξης (ΑμεΑ, ειδική αγωγή, σχολικές μονάδες, κ.ά.), έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής, αλλά και ταυτόχρονα κοστολόγηση όσων προτείνονται να υλοποιηθούν, ενώ αναδεικνύει ως κρίσιμο κρίκο για την επιτυχία του την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ“.

Ο Δημήτρης Χαρίτου αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής-Σταύρος Νιάρχος, για το οποίο επεσήμανε την “πολύ αρνητική εξέλιξη αλλαγής του νομικού χαρακτήρα του από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με τον Ν. 4564/2018 σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που επέφερε η σημερινή κυβέρνηση”, γεγονός που υποστήριξε οτι “δείχνει και τις προθέσεις της για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας”,  ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία  υλοποίησης του έργου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood