Το inkomotini.news τήρησε και φέτος το έθιμο της Πρωταπριλιάς, και κατά τα ειωθότα οφείλει να…ανακαλέσει το δημοσίευμα με τίτλο “Βόλτες με…τάξη στην Κομοτηνή: Οι “Covid free” και οι “non Covid free” γειτονιές!” – αν και όπως μεταξύ αστείου και σοβαρού σχολίασε κάποιος αναγνώστης μας, “εδώ που φτάσαμε με τα μέτρα κατά της πανδημίας, όλα να τα περιμένουμε”.

Δεν χωρίζεται λοιπόν η Κομοτηνή σε “Covid free” και “non Covid free” γειτονιές, και φυσικά ουδέποτε τέτοιο θέμα απασχόλησε το…δημοτικό συμβούλιο. 

Και του χρόνου, λοιπόν, χωρίς Covid, με υγεία σε όλους! Πιστεύσαντες και μη!

Θυμηθείτε τις Πρωταπριλιάτικες “ειδήσεις” του inkomotini.news των προηγούμενων ετών:

Πρωταπριλιάτικες φάρσες της διεθνούς ειδησεογραφίας που άφησαν εποχή:

  • 1957: ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC Ρίτσαρντ Ντίμπλεμπι παρουσίασε οπτικοποιημένο ρεπορτάζ για την…ανοιξιάτικη συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία και έγινε πιστευτός!
  • 1993: άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Independent ανέφερε την ανακάλυψη του…χωριού του Aστερίξ από επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και της Βρέστης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ανασκαφές έφεραν στο φως νομίσματα στα οποία απεικονίζονταν αγριογούρουνα, ενώ δεν υπήρχε ίχνος ρωμαϊκής εισβολής.
  • 1995: το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι κατά τις ανασκαφές του μετρό βρέθηκε…ο τάφος του Σωκράτη! Έδωσε μάλιστα λεπτομέρειες, ενώ σημείωνε ότι βρέθηκαν επίσης ο χιτώνας του Σωκράτη αλλά και ίχνη του…κώνειου που είχε πιει! Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Πρώτο στην παγίδα είχε πέσει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που λίγες ώρες μετά έσπευσε να ανακαλέσει.
  • 2008: το BBC παρουσίασε βίντεο με μία μοναδική “ανακάλυψη”. Πιγκουίνοι της Ανταρκτικής μετατρέπονται σε…αποδημητικά πουλιά, πετώντας μίλια μακριά. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, Τέρι Τζόουνς, προορισμός τους ήταν τα τροπικά δάση της Αμερικής.